Daca nu vrei s-auzi de M5 sau E63, ASTA e masina ta. Are 640 de CAI si tractiune spate

Daca nu vrei s-auzi de M5 sau E63, ASTA e masina ta. Are 640 de CAI si tractiune spate
  • Versiunea de top a gamei Cadillac CTS ofera un motor V8 de 6.2 litri
  • Imprumutat de la Corvette Z06, propulsorul dezvota o putere de 640 CP
  • Productia modelului CTS-V se apropie cu pasi repezi de sfarsit
Distribuie pe Facebook

Ai visat dintotdeauna la ziua in care vei aduce acasa un Cadillac CTS-V? E momentul sa te grabesti: productia super-berlinei americane se apropie de sfarsit. Pana atunci insa, sa celebram existenta modelului care concureaza cu BMW M5!

Lansata pe piata in urma cu aproape un deceniu si jumatate, la mijlocul anilor 2000, versiunea de performanta a gamei CTS a reusit sa faca valuri printre amatorii de sedanuri cu cifre, numere si valori specifice sportivelor pur-sange.

Cea mai noua generatie a berlinei cu care americanii de la Cadillac si-au propus sa concureze modelul M5 de la BMW a venit in 2015, alaturi de o reteta radical imbunatatita - din aproape toate punctele de vedere, comparativ cu pachetul tehnic caracteristic originalului.

Daca mai era nevoie de vreun fel de precizare, actualul CTS-V gazduieste in compartimentul motor acelasi V8 de 6.2 litri si 640 de cai putere precum magnificulul 'Vette Z06, transmisia automata fiind un alt punct comun.

Totodata, cea mai noua generatie a super-sedanului dezvoltat de americanii de la Cadillac lucreaza alaturi de un sistem de tractiune spate, de unde si timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h mai mare decat cel anuntat de BMW pentru modelul M5, de exemplu.

O berlina reusita pentru unii, o risipa de resurse pentru altii, versiunea de performanta a gamei CTS se apropie cu pasi repezi de sfarsitul carierei, iar un succesor direct nu se intrevede la orizont, potrivit presei de peste Ocean.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 19 Aprilie 2019