Daca nu vrei s-auzi de M8, ASTA e masina ta

Daca nu vrei s-auzi de M8, ASTA e masina ta
  • Daca nu vrei s-auzi de M8...
  • ... ASTA e masina ta
Distribuie pe Facebook

Nota de plata nu reprezinta - pentru moment - decat un mare mister, dar primele exemplare vor ajunge pe strazi inainte de sfarsitul anului curent.

Alpina incepe in forta 2022, celebrul constructor din Buchloe publicand de curand - zilele acestea - primele fotografii si informatii oficiale ale proaspat (re)lansatului B8 Gran Coupe. Avand la baza varianta imbunatatita a primului BMW Seria 8 cu patru portiere din istoria Bavariei, noua masina iese in evidenta printr-un aspect familiar, restilizat exclusiv la nivel de detaliu.

Intr-o alta ordine de idei, lista modificarilor operate la exterior de specialistii marcii, comparativ cu versiunea originala, pre-facelift, se limiteaza la grila iluminata (Iconic Glow) a radiatorului si cateva nuante proaspete pentru caroseria ce masoara peste cinci metri in lungime - 5.082 de milimetri, mai exact - daca mai trebuia mentionat.

Alpina B8 Gran Coupe Facelift

Alpina B8 Gran Coupe Facelift

Seria noutatilor absolute continua - in stilul variantei imbunatatite a primului BMW Seria 8 cu patru portiere din toate timpurile - cu un display central de 12.3 inch. De o diagonala similara se bucura si unitatea din spatele volanului multifunctional cu design in trei spite, ce afiseaza instrumentele de bord digitale, inclusiv vitezometrul gradat pana la 340 de kilometri pe ora.

Reteta specifica noului Alpina B8 Gran Coupe Facelift cuprinde - si de aceasta data - o motorizare cu opt cilindri in V, doua turbine si capacitatea de 4.4 litri, ce vine in sprijinul masinii din Buchloe, Bavaria cu un set de valori maxime egal cu 621 de cai putere si 800 de Newton-Metri, daca mai era cumva necesara o astfel de precizare.

O transmisie automata cu opt rapoarte de la ZF completeaza - alaturi de tractiunea integrala cu diferential cu alunecare limitata pentru puntea spate, completeaza fisa cu specificatii de ordin tehnic. Prin urmare, in cazul de fata, sprintul de la 0 la 100 de kilometri pe ora nu dureaza, cu acceleratie la podea, decat 3.4 secunde, pe cand viteza maxima este de 324 de kilometri pe ora.

Alpina B8 Gran Coupe Facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Alpina B8 Gran Coupe Facelift
mai multe