Daca te-ai intrebat vreodata, acestea sunt cele mai scumpe modele PORSCHE vandute de-a lungul anilor

Daca te-ai intrebat vreodata, acestea sunt cele mai scumpe modele PORSCHE vandute de-a lungul anilor
  • Cele mai scumpe 5 masini Porsche vandute vreodata
  • Locul 5 este ocupat de modelul 917/30 Spyder
  • Primul loc il ocupa un Porsche 917K
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a reinceput seria clipurilor video Top 5. Cel mai recent episod ne arata cele mai scumpe masini fabricate vreodata la uzina din Zuffenhausen, cea mai "ieftina" fiind vanduta cu 3 milioane de dolari.

Ferdinand Porsche, figura marcanta a istoriei Germaniei si pana la urma a industriei auto mondiale, a fondat compania cu acelasi nume in 1931. In 1945, uzina Volkswagen din KdF- Stadt a fost capturata de armata britanica iar Ferdinand Porsche a pierdut pozitia de presedinte al consiliului director.

La finalul anului, acesta a fost arestat pentru crime de razboi, dar nu a fost niciodata judecat. Totusi, a fost inchis pe o perioada de 20 de luni, timp in care fiul sau, Ferry Porsche, a preluat fraiele companiei.

Aceasta este desigur istoria pe scurt a celebrului producator de automobile, care in cei 87 de ani de existenta a dat lumii unele dintre cele mai tari masini. Clipul video de mai jos face parte din seria Porsche Top 5 si ni le prezinta insa pe cele mai scumpe, sau mai bine zis, cele care s-au vandut cu cele mai mari sume.

Inainte sa dai play, iti mai spunem doar ca pe locul 5 se claseaza un exemplar 917/30 Spyder care s-a vandut cu 3 milioane de dolari, iar locul 1 este ocupat de nimeni altul decat Porsche 917K cu al sau celebru Gulf livery. Sasiul cu numarul 024 s-a vandut cu ceva timp in urma cu incredibila suma de 14.08 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe