Daca zvonurile se adeveresc, ar fi pentru prima oara cand BMW ar vinde o asemenea masina

Daca zvonurile se adeveresc, ar fi pentru prima oara cand BMW ar vinde o asemenea masina
  • BMW pregateste relansarea modelului Seria 8
  • Noua generatie promite trei versiuni de caroserie
  • Zvonurile anunta inclusiv o varianta M8
Distribuie pe Facebook

O posibila revenire pe piata a modelului Seria 8 este mai aproape ca oricand, unele voci sugerand inclusiv lansarea in premiera a unei versiuni M8.

Chiar daca au trecut deja 18 ani de cand BMW a pus capat productiei legendarului E31, fanii marcii bavareze asteapta in continuare nerabdatori si neobositi renasterea modelului Seria 8.

O renastere care, potrivit mai multor informatii ajunse de curand in presa auto de pe Batranul Continent, se afla mai aproape ca oricand, termenul limita fiind reprezentat de sfarsitul lui 2017.

Si mai interesant este faptul ca aceleasi voci sustin ca noul rival al lui coupe-ului Mercedes S-Class va avea parte inclusiv de o versiune de inalta performanta comercializata sub denumirea M8.

In cazul in care zvonurile se adeveresc, ar fi pentru prima oara cand BMW ar oferi o astfel de varianta, generatia anterioara oprindu-se la modelul 850CSi cu 380 cai putere sub capota.

Un alt detaliu extrem de interesant consta in faptul ca noua Serie 8 va inlocui actualul 6 si va fi disponibila la vanzare sub forma unui Coupe, a unui Cabrio, dar si a unui... Gran Coupe.

Revenind la modelul M8, varful de gama al marcii bavareze va gazdui in compartimentul motor o unitate bi-turbo cu opt cilindri in V si capacitate de 4.4 litri, proiectata pentru a dezvolta 600 CP.

Fisa tehnica va fi completata de o cutie automata cu opt trepte de viteza, plus un sistem inteligent de tractiune integrala, se mai arata in datele obtinute recent de publicatia BMWBlog.

Vorbim, astfel, de o configuratie complet diferita de originalul M8, un prototip pe care BMW l-a echipat atat cu o motorizare aspirata de tip V12, cat si cu o transmisie manuala in sase rapoarte.

Distribuie pe Facebook
mai multe