Dacia Duster Army, masina romaneasca dedicata armatelor europene

Dacia Duster Army, masina romaneasca dedicata armatelor europene
  • Dacia Duster Pick-Up, participare in premiera
  • Au participat aproape 30 de vehicule Duster la parada
  • ISU a defilat cu o flota de vehicule Duster
Distribuie pe Facebook

Dacia a demonstrat si in trecut ca este capabila sa produca automobile interesante, dedicate unor aplicatii specifice. Anul trecut, tot de 1 Decembrie, Dacia prezenta un Duster ARMY dotat cu o turela pe care se putea monta o mitraliera automata. Acum, cu ocazia paradei de 1 Decembrie, Dacia a fost prezenta cu alte automobile pentru serviciile de aparare.

De Ziua Nationala a Romaniei, atat MAPN-ul, cat si MAI-ul au defilat in fata publicului cu diverse automobile si vehicule de lupta sau pentru situatii de urgenta. Marca nationala Dacia a fost prezenta cu o serie de automobile, dar si cu aproximativ 30 de vehicule Duster. Din formatiile motorizate ale MAPN-ului au facut parte 12 vehicule Duster, printre care trei vehicule amenajate ca autolaboratoare metrologice si 7 vehicule aflate in dotarea Comandamentului Logistic Intrunit si al Statului Major al Fortelor Navale.

Cele mai interesante modele au fost doua Dustere vopsite in culori de camuflaj. E vorba de Duster Army si Duster Pick-Up Army. Sunt doua automobile gandite de ingineria Grupului Renault din Romania in colaborare cu parteneri romani pentru a raspunde nevoilor armatei romane. Duster Army este un vehicul 4x4 echipat cu un motor Diesel de 110 CP. Duster Army respecta standardele militare NATO pentru această categorie de vehicule, avand capacitatea de a fi aeropurtat.

Masina camuflata dispune de protectii exterioare suplimentare si sisteme de conexiune mecanica si electrica cu alte vehicule militare (prize electrice de 12V si 24V si dispozitive de remorcare si tractare, inclusiv troliu electric). Sistemul de iluminare „black out” si vopseaua aplicata ii asigura camuflajul in operatiunile militare.

Dacia Duster Army

Al doilea Duster pe care l-am vazut mai demult in flota celor de la Petrom-OMV este realizat cu cei de la Romturingia si dispune de protectii exterioare suplimentare si echipament militar de supraveghere.

Dar si Ministerul Afacerilor Interne (MAI) are in dotare vehicule Dacia Duster. MAI a prezentat publicului cateva vehicule reprezentative pentru flota de modele Dacia pe care o are in dotare, incluzand 17 vehicule Duster. Masinile acestei institutii beneficiaza de dotari specifice activitatilor de politie, politie de frontiera si jandarmerie (rampa semnalizare cu difuzor incorporat, sirena, lampi flash in grila de radiator, inscriptionare). Tot la parada de 1 Decembrie, modelul Duster s-a facut in egala masura remarcat si in momentul defilarii trupelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU).

Dacia Duster Army

Distribuie pe Facebook
mai multe