De unde vine numele celui mai performant SUV din lume, Bentley Bentayga?

De unde vine numele celui mai performant SUV din lume, Bentley Bentayga?
  • Motorul este un W12 de 6.0 litri
  • Puterea obtinuta este de 600 cp
  • Acceleratia pana la 100 km/h se face in 4 secunde
Distribuie pe Facebook

Au fost multe speculatii referitoare la numele noului SUV realizat de Bentley. Insa adevarul se pare ca este, pe cat de arogant, pe atat de... real. Bentayga este un nume care face referire la un paradis fiscal, special pentru bogatasi.

Au arestat in Romania ministri sau primari care, oficial, nu aveau nimic pe numele lor. Poate doar un apartament amarat si un Logan, sa nu bata la ochi. Insa in conturile din Elvetia sau in alte tari cu statut de paradis fiscal, unde autoritatile romane nu pot scotoci dupa banii furati, primarul si ministrul au milioane de Euro, iahturi, cartiere rezidentiale, vile si domenii uriase. Cam din aceasta poveste cu care Romania se confrunta zilnic s-a inspirat si compania Bentley.

Noul Bentley Bentayga 2016, un SUV care se recomanda drept cel mai rapid din lume, va fi lansat saptamana viitoare oficial in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, editia 2015. Masina este dotata cu un motor W12 de 6.0 litri care produce 600 cp, destul incat uriasul SUV cu veleitati de supercar sa atinga 100 km/h in doar 4.0 secunde. Mai mult, se pare ca viteza de top este undeva la peste 320 km/h, conform datelor oficiale...

Poate ca unora nu le place exteriorul butucanos, poate ca unii nu vor aprecia pretul sau dotarile mult prea extravagante, insa un lucru e clar: Bentayga este special realizat pentru cei mai aroganti bogatasi. Nu doar prin prisma masinii premium extrem de scumpe, ci si prin prisma numelui pe care il are. Mai exact, daca pana acum cineva credea ca numele Bentayga este o combinatie intre BEN, de la Bentley si TAYGA, de la forma de relief ce sugereaza veleitatile in off-road, se pare ca adevarul este altul.

Mai precis, Bentayga este numele unui lant muntos din Insulele Canare. Un loc, de altfel, frumos, luxos si care este o destinatie obligatorie pentru cei mai bogati oameni. Nu de alta, dar aici este un paradis fiscal in toata legea, cu o multime de banci care tin in siguranta averile mai mult sau mai putin obtinute legal a multor afaceristi, inclusiv din Romania. Cu alte cuvinte, Bentley nu a stat pe ganduri si a facut un fel de metafora la clientii sai: cine face ilegalitati si isi pastreaza banii in conturi off-shore, departe de mana lunga a ANAF-ului, isi permite un Bentayga.

Mai multe informatii: www.bentleymotors.com

Distribuie pe Facebook
mai multe