Bentley prezinta noul Bentayga. Cum arata primul SUV din istoria britanicilor

Bentley prezinta noul Bentayga. Cum arata primul SUV din istoria britanicilor
  • Bentley publica primele fotografii si informatii oficiale ale noului Bentayga
  • Primul SUV din istoria marcii britanice ascunde sub capota un W12 bi-turbo de 608 CP
  • Acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora se realizeaza in numai 4.1 secunde
Distribuie pe Facebook

Bentley a publicat in cursul acestei dimineti primele fotografii si informatii oficiale ale noului Bentayga. Primul SUV din istoria marcii britanice va debuta public la sfarsitul saptamanii viitoare, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Construit pe aceeasi platforma MLB-Evo precum ultima generatie a modelului Audi Q7, noul Bentley Bentayga este pus in miscare de o unitate bi-turbo cu 12 cilindri in W si capacitate de sase litri, ce dezvolta un total de 608 cai putere si 900 Newton-Metri.

Livrate tuturor celor patru roti prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte, valorile maxime mentionate anterior asigura atat o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4.1 secunde, cat si o viteza de top de 301 kilometri pe ora.

In ceea ce priveste consumul mediu de carburant, primul SUV din istoria marcii britanice promite 12.8 litri la 100 km, pe cand emisiile de dioxid de carbon sunt de 292 de grame per kilometru conform informatiilor oficiale.

Bentley Bentayga

Bentley BentaygaBentley Bentayga

Pe plan estetic, noul Bentley Bentayga isi gaseste sursa de inspiratie in persoana concept car-ului EXP 9 F, insa si amprenta modelelor Continental, respectiv Flying Spur se simte la nivel de exterior.

Accentele de piele fina, cusaturile contrastante si ornamentele de lemn masiv se numara printre atractiile principale ale departamentului interior, alaturi de posibilitatea optarii unei configuratii cu patru scaune individuale.

Si daca tot am ajuns la posibilitati de configurare, trebuie precizat ca primul SUV din istoria marcii britanice poate fi servit in fel si chip multumita programului Bentley's Mulliner Bespoke, care a dezvoltat inclusiv 15 optiuni diferite pentru... covorase.

Drept urmare, tinand cont de toate cele mentionate anterior, britanicii de la Bentley nu exagereaza cu nimic atunci cand descriu noul Bentayga ca fiind cel mai puternic, mai rapid si mai exclusivist Sport Utility Vehicle al planetei. Ba dimpotriva.

Acum ramane de vazut si pragul in jurul careia se situeaza pretul de achizitie, oficialii companiei din Crewe limitandu-se la a preciza ca primele livrari au fost programate pentru inceputul anului viitor.

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Bentley prezinta in actiune noul Bentayga:

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (37) Poze Bentley Bentayga
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 9 Septembrie 2015