Depaseste 5 metri in lungime si 295 km/h ca viteza maxima. Limuzina de 2+ tone care sfideaza legile fizicii

Depaseste 5 metri in lungime si 295 km/h ca viteza maxima. Limuzina de 2+ tone care sfideaza legile fizicii
  • Noul Porsche Panamera Turbo Executive depaseste 5 metri in lungime
  • Propulsia este asigurata de o unitate V8 bi-turbo de 550 cai putere
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in doar 3.7 secunde
Distribuie pe Facebook

Acompaniata de un propulsor bi-turbo cu opt cilindri in V, de 3.996 centimetri cubi si 550 cai putere, versiunea Turbo a noului Porsche Panamera Executive ocupa un loc fruntas in topul celor mai potente limuzine ale momentului.

Drept urmare, nu este deloc de mirare ca acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realizeaza in doar 3.7 secunde atunci cand clientul opteaza si pentru pachetul Sport Chrono.

Sprintul 0 - 160 km/h dureaza aproximativ 8.4 secunde in configuratia anterior amintita, fisa tehnica a noului Panamera Turbo Executive incheindu-se cu o viteza maxima de 306 kilometri pe ora.

Sau cel putin asa au raspuns oficialii Porsche atunci cand au fost luati la intrebari cu privire la performantele limuzinei lor de 5.199 milimetri lungime si 2.100 de kilograme.

In realitate, situatia ar putea sta diferit; tocmai de aceea, jurnalistii publicatiei olandeze Autoblog au scos pe Autobahn respectiva masina echipata inclusiv cu o transmisie PDK in opt rapoarte si un sistem 4x4.

Nu vorbim, ce este drept, de o incercare a atingerii vitezei maxime specificata de producator, ci mai degraba de un simplu test de acceleratie cu Porsche Panamera Turbo Executive.

Distribuie pe Facebook
mai multe