Desi nu a fost lansat oficial inca, 200 de oameni sunt interesati de viitorul hypercar Aston Martin

Desi nu a fost lansat oficial inca, 200 de oameni sunt interesati de viitorul hypercar Aston Martin
  • Cei de la Aston Martin au prezentat unui public restrans design-ul viitorului hypercar
  • Masina va fi dezvoltata de Aston Martin impreuna cu Red Bull Racing
  • Pretul lui AM-RB 001 este de 3.6 milioane de dolari
Distribuie pe Facebook

In ciuda faptului ca nu a fost prezentat public pana in acest moment, cu exceptia unor oameni alesi pe spranceana, cei de la Aston Martin au deja 200 de cereri pentru viitorul hypercar.

Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco a fost intotdeauna locul unde se strang o multime de oameni cu conturi grase in banci pentru a lua parte la diferite evenimente exclusive organizate cu prilejul cursei.

Unul dintre aceste evenimente s-a consumat zilele trecute cand intr-un cadru extrem de restrans, britanicii de la Aston Martin au prezentat design-ul viitorului hypercar, cu numele de cod AM-RB 001. Nu numai ca evenimentul a fost un succes, dar constructorul britanic a si primit deja aproximativ 200 de comenzi.

Desigur, ar fi un lucru normal ca daca ai banii necesari si vrei o anumita masina sa faci o oferta inainte de a vedea-o. Dar daca masina costa aproximativ 3.6 milioane de dolari? Daca si in acest caz o faci, atunci inseamna ca ai mult prea multi bani.

Un alt motiv pentru care 200 de oameni doresc sa cumpere o masina, despre care producatorul a spus ca va produce doar 100 de unitati, este si din cauza partilor implicate in acest proiect. Pe de o parte se afla Aston Martin, constructorul britanic cunoscut pentru DB9, DBS, One-77, sau Vulcan, printre multe alte modele, si echipa de Formula 1 Red Bull Racing.

Un nume foarte important din echipa care i-a permis lui Sebastian Vettel sa castige multiple titluri mondiale, Adrian Newey, a fost insarcinat cu proiectarea hypercar-ului englez.

Aston Martin va produce AM-RB 001 in doua versiuni, una de strada si una de circuit, iar cei care vor dori acest model in colectia lor pot incepe sa depuna 323.000 de euro reprezentand avansul, incepand cu aceasta luna. Cel mai posibil, hypercar-ul va ajunge la acestia cel mai devreme in anul 2018. Clientii care au intaietate sunt cei care au achizitionat unul dintre modelele One-77 sau Vulcan.

Desi inca nu au fost facute declaratii oficiale, specialistii se asteapta ca acelasi design care le-a fost prezentat celor norocosi in Monaco, sa fie prezentat si la Goodwood Festival of Speed care incepe in 23 iunie.

Distribuie pe Facebook
mai multe