Doar 5.28 milioane dolari pentru un McLaren F1 GTR Longtail

  • Un exemplar al legendarului McLaren F1 GTR Longtail s-a vandut weekend-ul acesta
  • Exclusivista masina britanica de curse a reusit sa adune suma de 5.28 milioane de dolari
  • Organizatorii Barrett-Jackson estimasera ca supercarul din Regat poate atinge 7 milioane $
Distribuie pe Facebook

Ca momentele in care cate-un exemplar al legendarului McLaren F1 isi face aparitia la vanzare sunt la fel de rare precum sarbatorile de Paste sau Craciun nu mai reprezinta nici un mister pentru oricine. Situatia cu care am avut de-a face weekend-ul acesta, in cadrul licitatiei auto organizate de Barrett-Jackson orasul Scottsdale din Arizona, se intampla insa doar o data la cativa ani.

Numai 106 exemplare ale legendarului McLaren F1 au fost construite in perioada 1992 - 1998, insa doar 28 dintre acestea au ajuns sa fie oferite intr-o versiune de curse GTR. Zece dintre cele 28 de exemplare McLaren F1 GTR construite vreodata au fost oferite si intr-o versiune cu ampatament marit, pe nume Longtail, unul dintre acestea sosind recent in orasul Scottsdale din Arizona, pentru a lua parte in cadrul licitatiei auto organizate de faimoasa casa Barrett-Jackson.

McLaren F1 GTR Longtail la Barrett-Jackson 2014McLaren F1 GTR Longtail la Barrett-Jackson 2014

McLaren F1 GTR Longtail la Barrett-Jackson 2014

Construit pentru echipa Works BMW Motorsport si pilotat de cuplul JJ Lehto & Steve Soper, sasiul 021R este unul dintre cele mai de succes automobile dintre toate cele 28 de exemplare McLaren F1 GTR produse de englezi, modelul in cauza reusind sa se claseze pe podium la nu mai putin de patru din cele cinci etape ale Campionatului FIA GT din anul 1997. Ba mai mult de-atat, doua dintre clasari, cele de la Hockenheim si Helsinki, au fost chiar pe prima treapta a podiumului!

Si cu toate acestea, in ciuda palmaresului sau remarcabil, respectiv a caracterului sau exclusivist, impresionanta masina britanica de curse nu s-a bucurat de indeajuns de multa atentie, colectionarii prezenti la licitatia organizata in weekend de Barrett-Jackson oferind pentru acest McLaren F1 GTR Longtail doar pana la suma de 5.28 milioane de dolari. Asta desi organizatorii Barrett-Jackson estimasera initial ca supercarul din Regat poate atinge chiar si pragul celor sapte milioane!

McLaren F1 GTR Longtail la Barrett-Jackson 2014

McLaren F1 GTR Longtail la Barrett-Jackson 2014McLaren F1 GTR Longtail la Barrett-Jackson 2014

Nu stim care este cauza acestui insucces (daca poate fi numit asa), insa stim ca un McLaren F1 GTR Longtail nu ar trebui sa lipseasca din garajul nimanui. Asta in cazul in care ti-l permiti!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (28) Poze McLaren F1 GTR Longtail la Barrett-Jackson 2014
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 21 Ianuarie 2014