Dodge dezvaluie noul Challenger SRT Hellcat cu 600+ CP sub capota

Dodge dezvaluie noul Challenger SRT Hellcat cu 600+ CP sub capota
  • Dodge ne face cunostinta cu noul Challenger SRT Hellcat
  • Modelul ascunde sub capota un V8 supraalimentat de 600+ CP
  • Vanzarile demareaza in semetrul trei al anului in curs
Distribuie pe Facebook

Intrat intr-un con de umbra odata cu lansarea celei de-a sasea generatii a legendarului Ford Mustang, modelul Dodge Challenger isi ia revansa in fata suporterilor sai si revine in prim planul industriei auto multumita noii versiuni cu 600+ CP sub capota, pe nume Challenger SRT Hellcat.

Americanii de la Dodge au luat astazi prin surprindere intreaga planeta, oficialii producatorului de automobile din Detroit prezentand in cursul acestei dimineti cel mai puternic Challenger din istorie.

Botezat Challenger SRT Hellcat, modelul cu pricina se bucura de serviciile unui propulsor cu opt cilindri in V si capacitate de 6.2 litri care, impreuna cu ajutorul unui compresor mecanic, pune la dispozitia celui aflat la volan ceva mai mult de 600 CP.

Dodge Challenger SRT Hellcat

Dodge Challenger SRT Hellcat

Din pacate, cifrele si valorile din dreptul acceleratiei de la 0 la 100 km/h, respectiv vitezei maxime nu au fost inca facute publice, americanii de la Dodge afirmand in schimb ca cel mai puternic Challenger din istorie va fi disponibil la vanzare impreuna cu doua optiuni in materie de transmisie.

Astfel, pe langa cutia manuala cu sase rapoarte, modelul Challenger SRT Hellcat poate fi livrat si alaturi de o cutie automata cu opt trepte de viteza, ce dispune de trei moduri diferite pentru schimbare: Track, Sport si, nu in ultimul rand, un mod Street.

O alta caracteristica tehnica extrem de interesanta propusa de cel mai puternic Challenger din istorie consta in faptul ca acesta vine la pachet impreuna cu doua chei: una neagra, care limiteaza puterea maxima, respectiv una rosie, care dezlantuie noul Dodge Challenger SRT Hellcat la potentialul sau maxim.

Dodge Challenger SRT Hellcat

Dodge Challenger SRT HellcatDodge Challenger SRT Hellcat

Lista cu bunatati nu se opreste insa aici, surprizele continuand cu kitul aerodinamic special dezvoltat, oferit in compania unui set de jante forjate pe 20 inci. Jante forjate accesorizate cu anvelope Pirelli P Zero Nero, ce ascund de privirile curiosilor discuri cu dimensiuni de pana la 390 de milimetri.

Tot la nivel de exterior, viitorii cumparatori vor avea de ales intre 11 nuante diferite, in timp ce scaunele fata cu suport lateral marit, ceasurile de bord digitale si sistemul de infotainment echipat cu un ecran tactil de 8.4 inci reprezinta principalele atractii ale interiorului.

Cel mai puternic Challenger din istorie, noul Dodge Challenger SRT Hellcat va ajunge in showroom-urile producatorului american de automobile in cel de-al treilea trimestru al anului 2014, la un pret momentan neanuntat.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (72) Poze Dodge Challenger SRT Hellcat
mai multe