Dodge ii spune "adio" modelului Viper cu mai multe serii limitate

Dodge ii spune "adio" modelului Viper cu mai multe serii limitate
  • Constructorul american Dodge se pregateste sa isi ia ramas bun de la modelul Viper, cu mai multe serii limitate
  • Motivele pentru care acestia renuntata la emblematicul model sunt vanzarile slabe si legea conform careia toate masinile noi trebuie sa aiba airbag-uri de tip perdea
  • Clientii pot sa inceapa sa comande aceste versiuni speciale din 24 iunie 2016
Distribuie pe Facebook

Din cauza vanzarilor slabe inregistrate de ultima generatie si a standardelor federale de siguranta, constructorul american Dodge se vede nevoit sa opreasca productia modelului Viper.

Americanii au facut tot ce le-a stat in putinta sa salveze modelul Viper, care a luat nastere in anul 1992 ca un raspuns la provocarea de a construi cel mai bun supercar de peste ocean. Acestia au scazut pana si 15.000 de dolari din pretul final, dar chiar si asa, au reusit sa vanda doar 676 de masini la nivel global in ultimul an.

Asta si faptul ca autoritatile americane au dat o directiva conform careia toate masinile noi trebuie sa fie echipate cu airbag-uri de tip perdea, au dus la disparitia modelului care ne-a marcat multora dintre noi copilaria.

Pentru a marca acest eveniment trist din istoria automobilistica, constructorul american s-a decis sa produca unele serii limitate.

Prima pe lista se numeste Dodge Viper 1:28 Edition ACR. Aceasta, dupa cum ii spune si numele, va fi produsa in doar 28 de exemplare inspirate din masina cu care Randy Pobst a batut recordul de circuit pe legendarul Laguna Seca in 2015. 1:28 Edition ACR va fi vopsita in negru, va avea dungile rosii caracteristice ACR, pachetul Extreme Aero, frane ceramice, sau cusaturi rosii in interior.

A doua, botezata Viper GTS-R Commemorative Edition ACR va fi produsa in doar 100 de unitati care vor fi vopsite in bine-cunoscutul alb cu dungi GTS albastre. Aceasta va benefia deasemenea de pachetul Extreme Aero, france ceramice, pachetul Exterior Carbon, steagul Americii pe stalpii B si interior ACR cu cusaturi rosii.

Viper VoooDoo II Edition ACR va fi construita in 31 de exemplare care vor arata exact ca si modelul original VoooDoo lansat in 2010. Aceasta va veni impreuna cu pachetul Extreme Aero, frane ceramice si in interior, cusaturi gri, identice cu dungile care completeaza exteriorul negru.

Inspirata de modelul original Snakeskin ACR este seria Snakeskin Edition GTC, care va fi produsa in 25 de unitati. Acestea vor fi vopsite in verdele caracteristic versiunii speciale si va beneficia de pachetul Advanced Aerodynamics si interior negru GT.

Ultima dar nu cea din urma, este versiunea Dodge Dealer Edition ACR care va fi disponibila exclusiv la dealerii Viper care au vandut cele mai multe modele. Masina va fi vopsita in alb cu dungi albastre, va avea france ceramice, pachetul Extreme Aero, interior ACR cu cusaturi rosii si vor fi construite doar 33 de unitati.

Toate aceste serii limitate vor putea fi comandate incepand cu data de 24 iunie a anului curent.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 22 Iunie 2016