Dodge Viper doboara un nou record la Nurburgring. Avem si dovada VIDEO!

Dodge Viper doboara un nou record la Nurburgring. Avem si dovada VIDEO!
Chiar daca a fost scoasa din productie de o buna perioada de timp, ultima generatie a modelului Dodge Viper continua sa doboare noi recorduri la Nurburgring. Mai exact, ultima isprava poarta semnatura versiunii ACR-X (track-only), care-a reusit recent sa parcurga un tur de pista in Iadul Verde in numai sapte minute si 03.058 secunde.
Distribuie pe Facebook

Spre deosebire de varianta ACR, care se poate lauda cu titlul de 'Cea mai rapida masina de serie care a calcat vreodata la Nurburgring', extremul Dodge Viper ACR-X se buicura, pentru inceput, de prezenta unui propulsor V10 de 8.4 litri, 'gadilat' pentru a livra celui aflat la volan undeva in jurul a 640 cai putere. Mai mult de atat, suspensia a fost complet modificata, in timp ce interiorul... ei bine, interiorul (mai ca) a disparut din peisaj, principalul plus adus (la propriu!) fiind reprezentat de aparitia unui roll-cage destul de infricosator.

Drept urmare, cu un timp de sapte minute si 03.058 secunde, modelul ACR-X poate fi considerat nu doar cel mai rapid Viper din istoria Dodge, ci si cel mai impresionant automobil construit vreodata de compania americana.

Intr-o alta ordine de idei, sefia la Nurburgring este detinuta in prezent de diabolicul Pagani Zonda R (6:47.50), hypercarul italian fiind urmat indeaproape de Radical SR8 LM (6:48), Radical SR8 (6:55) si Ferrari 599XX (6:58.16).

Revenim insa la Dodge Viper ACR-X si la performanta sa demna de toate aplauzele noastre!

Dodge Viper ACR-X la Nurburgring



Distribuie pe Facebook
mai multe