Dovada VIDEO ca noul ZR1 este cel mai rapid Corvette de serie din istorie. Uite cat de lejer atinge 345 km/h

Dovada VIDEO ca noul ZR1 este cel mai rapid Corvette de serie din istorie. Uite cat de lejer atinge 345 km/h
  • Noul Corvette ZR1 a atins 345 de km/h pe circuitul Papenburg
  • La a doua tura acul vitezometrului nu a trecut de 338 de km/h
  • Viteza maxima oficiala este de 342 km/h
Distribuie pe Facebook

Inainte de lansarea oficiala, americanii de la Chevrolet au dus noul Corvette ZR1 pe pista de incercari Papenberg din Germania si au calcat pedala de acceleratie la podea. Acum au publicat si clipul video care dovedeste ca acesta este cel mai rapid Corvette de serie din istoria brandului.

Noul ZR1 este fara indoiala cel mai puternic si extrem Corvette de serie lansat vreodata, iar cea mai buna dovada este propulsorul V8 de 6.2 litri supraalimentat, care livreaza 755 de cai putere si un cuplu impresionant de 969 Nm la 4.400 de rotatii pe minut.

Transmiterea puterii catre puntea spate se poate face atat prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu sapte trepte si functie rev-match, fie cu ajutorul unei transmisii automate cu opt trepte. Stim deja care este alegerea puristilor.

Dar acest model este si cel mai rapid Corvette din istorie. La momentul lansarii, inginerul sef responsabil de sportiva americana sustinea ca prototipul a fost testat inainte pe circuitul Papenburg din Germania si ca viteza maxima atinsa a fost de 212 mph, sau cu alte cuvinte 342 km/h.

Chevrolet a publicat acum si clipul video cu cele doua incercari de a atinge aceasta valoare. De ce doua? Pentru ca asa este procedura: o tura cu vantul in spate, una impotriva vantului, iar media celor doua este rezultatul final. La prima incercare, noul Corvette ZR1 a atins 345.81 de km/h, iar in cea de-a doua acul vitezometrului a indicat 338.28 km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe