E atat de rara ca unii n-au vazut-o nici macar in poze. Doar 22 de masini exista in toata lumea...

E atat de rara ca unii n-au vazut-o nici macar in poze. Doar 22 de masini exista in toata lumea...
  • Vector a lansat sportiva W8 la sfarsitul anilor '80
  • Sub capota se ascundea un motor cu doua turbine si 625 CP
  • Productia s-a incheiat dupa doar 22 de exemplare
Distribuie pe Facebook

... fiecare cu cate un V8 twin-turbo in compartimentul motor. Oferit alaturi de o transmisie automata cu doar trei trepte de viteza.

In urma cu aproximativ trei decenii, chiar la finele anilor '80, omenirea facea cunostinta cu probabil cea mai spectaculoasa masina a perioadei respective de timp. Discutam despre Vector W8, o sportiva americana cu sasiu monococ realizat (partial) din aluminiu si caroserie din fibra de carbon, plus kevlar in dotare.

Sub capota, un V8 cu doua turbine si capacitatea cilindrica de sase litri, montat central, livreaza exclusiv puntii spate - prin intermediul unei cutii automate cu doar trei trepte de viteza, ce este drept - undeva in jurul a 625 de cai putere.

Potrivit estimarilor facute de inginerii companiei din orasul californian Los Angeles, acceleratia de la 0 la 96 de kilometri pe ora ar dura exact 3.9 secunde, pe cand viteza maxima s-ar ridica la 389 km/h. Valori mai mult decat impresionante, atat pentru momentul lansarii oficiale, cat si pentru... ziua de astazi, evident.

Exceptand senzationala fisa cu specificatii tehnice, vechiul Vector W8 a reusit sa impresioneze o lume intreaga si prin formele inedite ale caroseriei in doua portiere, la interiorul careia si-au facut aparitia cateva detalii la fel de ciudate.

Cu toate acestea, sportiva americana dezvelita in urma cu aproximativ trei decenii a fost un esec total, productia incheindu-se in cursul anului 1993, dupa numai 22 de unitati asamblate. Astazi, rareori se intampla ca un exemplar al masinii cu motor V8 twin-turbo de sase litri si 625 de cai putere sa-si faca iasa la vanzare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 19 Decembrie 2019