EL este urmasul lui Veyron. Noul Bugatti Chiron ofera 1500 CP si costa 2.4 milioane euro

EL este urmasul lui Veyron. Noul Bugatti Chiron ofera 1500 CP si costa 2.4 milioane euro
  • Bugatti a publicat primele poze si detalii ale noului Chiron
  • Urmasul lui Veyron ofera un W16 quad-turbo de 1500 cai putere
  • Viteza maxima va fi limitata la 420 de kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Oficialii Bugatti au publicat in urma cu numai cateva momente primele fotografii si informatii oficiale ale noului Chiron.

Urmand a debuta in premiera mondiala cu ocazia celei de-a 86-a editii a Salonului Auto de la Geneva, eveniment ce se desfasoara in perioada 3 - 13 martie 2016, urmasul modelului Veyron iese in evidenta printr-un exterior controversat, ce preia multiple elemente vizuale de la conceptul Vision Gran Turismo lansat in toamna anului trecut.

Multe discutii aprinse va starni si interiorul, care ofera un mixt intre eleganta si tehnologie de ultima ora. Ca detalii notabile, demne de mentionat, avem ceasurile de bord partial digitale, volanul multifunctional cu design in trei spite si parte inferioara plata, dar si consola centrala redusa in latime, care lasa senzatia ca pluteste.

Bugatti ChironBugatti Chiron

Bugatti Chiron

In ceea ce priveste departamentul tehnic, noul Bugatti Chiron adopta sub capota aceeasi solutie formata dintr-un propulsor W16 quad-turbo de opt litri, cu mentiunea ca doua dintre cele patru turbine prezente la datorie vor functiona doar dupa ce acul turometrului indica depasirea celor 3.800 de rotatii per minut.

Valorime maxime numara un total de 1.500 CP si 1.600 Nm, livrarea acestora facandu-se catre ambele punti prin intermediul unei transmisii automate cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj. Performantele exacte lipsesc cu desavarsire pentru moment, insa ultimele zvonuri anunta un 0 - 100 km/h in mai putin de 2.5 secunde.

De asemenea, se pare ca timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 200 de kilometri pe ora a coborat sub pragul celor 6.5 secunde pe cand ecuatia 0 - 300 km/h promite a-si gasi acum rezolvarea in mai putin de 13.6 secunde. Cat despre viteza maxima, ei bine... aceasta va fi limitata la 420 de kilometri pe ora.

Bugatti Chiron

Bugatti ChironBugatti Chiron

Alte detalii includ o noua structura monococa din fibra de carbon, suspensie sport adaptiva, cinci moduri diferite de condus, dar si discuri carbon-ceramice cu dimensiuni de pana la 420 de milimetri. In mod surprinzator, urmasul modelului Veyron cantareste mai mult decat predecesorul sau, greutatea ridicandu-se la 1.995 kg.

Noul Chiron va fi asamblat la fabrica Bugatti din Mosheim, automobilul cu pricina inregistrand deja peste 150 de comenzi ferme - si asta in ciuda unui pret de pornire de aproximativ 2.4 milioane de euro. Conform comunicatului oficial de presa, primele exemplare vor fi livrate clientilor in toamna acestui an, in luna octombrie.

Bugatti Chiron

Bugatti ChironBugatti Chiron

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (94) Poze Bugatti Chiron
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 29 Februarie 2016