Este sfarsitul unei ere. Lotus prezinta oficial ultima sa masina cu motor pe benzina

Este sfarsitul unei ere. Lotus prezinta oficial ultima sa masina cu motor pe benzina
  • Este sfarsitul unei ere
  • Lotus prezinta oficial ultima sa masina cu motor pe benzina
Distribuie pe Facebook

Disponibila deja spre comanda, noua gama Emira a pregatit doua optiuni la nivel de propulsie: un I4 turbo de doi litri si provenienta Mercedes-AMG, respectiv un V6 de 3.5 litri, cu compresor mecanic, si provenienta Toyota, evident.

Ziua de 7 iulie 2021 marcheaza sfarsitul unui capitol extrem de important in istoria de peste sapte decenii a companiei Lotus. Aflat, in prezent, sub comanda Grupului Geely, celebrul producator britanic de sportive a prezentat oficial, in urma cu doar cateva momente, ultima sa masina cu motor exclusiv pe benzina.

Botezata Emira, aceasta a pregatit doua optiuni la nivel de propulsie, cu varianta de baza urmand a fi acompaniata de un I4 turbo de doi litri si, intr-un mod extrem de surprinzator, provenienta Mercedes-AMG.

Lotus Emira

Lotus Emira

Lotus Emira

Insotita de o cutie automata cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, imprumutata de la seria AMG 35, respectiva versiune vine cu 360 de cai putere pe puntea spate si o acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora intr-un timp mai mic de 4.5 secunde. Dupa cum reiese din primele informatii si detalii oferite publicului larg.

Aceeasi noua masina prezentata de britanicii de la Lotus sub denumirea de Emira va mai fi comercializata si intr-o configuratie V6 de 3.5 litri, cu compresor mecanic si aproximativ 400 de cai putere sub capota.

Spre deosebire de varianta mentionata anterior, in randurile de mai sus, versiunea cu motor de provenienta Toyota a pregatit doua optiuni la nivel de transmisie. Intr-o alta ordine de idei, viitorii clienti vor avea de ales intre o manuala si o automata, ambele cu cate sase trepte de viteza, potrivit comunicatului de presa.

Programata sa ajunga pe strazi in cursul anului 2022, noua gama Lotus Emira vine cu un sasiu din aluminiu sub caroseria inspirata de electrica Evija si accesorizata cu un interior high-tech, printre multele altele.

Nota de plata nu reprezinta decat un mister, britanicii preferand sa se limiteze la a preciza ca respectiva masina va costa mai putin de 72.000 de euro in configuratia de baza. Valoriloe anuntate de oficialii companiei producatoare cuprind inclusiv o inaltime de numai 1.225 milimetri si o greutate minima de 1.405 kilograme.

Lotus Emira

Lotus Emira

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (29) Poze Lotus Emira
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 7 Iulie 2021