Este sfarsitul unei ere. Super decapotabila cu motor de 6.6 litri a iesit din productia de serie

Este sfarsitul unei ere. Super decapotabila cu motor de 6.6 litri a iesit din productia de serie
  • Este sfarsitul unei ere
  • Super decapotabila cu motor de 6.6 litri a iesit din productia de serie
Distribuie pe Facebook

Disponibil, de-a lungul timpului, atat intr-o versiune cu doar 563 de cai, cat si intr-o varianta de aproape 600 CP, impresionantul autoturism cu plafon retractabil din material textil nu va primi - cel putin in perioada imediat urmatoare, niciun fel de inlocuitor, fie el direct sau indirect.

Segmentul destinat decapotabilelor de mare lux a mai pierdut - recent, un membru cu greutate, oficialii companiei Rolls-Royce anuntand, cu doar cateva zile in urma, ca asamblarea exclusivistului Dawn a ajuns la final. Prezentat publicului larg acum mai bine de sapte ani - cu ocazia editiei din 2015 a legendarului Salon Auto International de la Frankfurt, spectaculosul vehicul si-a intampinat cumparatorii cu dare de mana alaturi de o unitate cu 12 cilindri in V, plus capacitatea de 6.592 de centimetri cubi.

Rolls-Royce Dawn Black Badge

Comercializat, initial, intr-o savoare de 563 de cai, acesteia alaturandu-i-se, ulterior, o aroma cu 593 CP - acompaniata de indicativul Black Badge, respectivul model cu plafon retractabil din material textil nu va primi, pentru moment, niciun succesor.

Astfel, persoanele dornice sa experimenteze o decapotabila de mare lux vor trebui sa se reorienteze fie catre Aston Martin DBS Volante, automobil oferit - la randul sau, exclusiv in compania unui propulsor V12, insa de 5.2 litri si, important de precizat, pana la 770 de cai, fie catre Bentley Continental GTC. Optiune disponibila alaturi de o motorizare cu opt cilindri in V, plus capacitatea de 3.996 centimetri cubi, cu 542 CP, ori, daca vine vorba despre configuratia de top, un W12 de 6.0 litri si 650 de cai.

Rolls-Royce Dawn Black Badge

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Rolls-Royce Dawn Black Badge
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 11 Mai 2023