Este visul oricarui pasionat de BMW. El conduce UNICUL M3 CSL din lume cu cutie manuala

Este visul oricarui pasionat de BMW. El conduce UNICUL M3 CSL din lume cu cutie manuala
  • M3 CSL a fost lansat in 2004
  • Oferit numai cu transmisie SMG II
  • El a inlocuit-o cu una manuala cu sase trepte
Distribuie pe Facebook

Jurnalistul Henry Catchpole a avut ocazia sa conduca masina pe care o viseaza orice pasionat de BMW. Este vorba despre un M3 CSL (E46) caruia i-a fost instalata o transmisie manuala cu sase trepte.

Cu un design care pare ca nu imbatraneste si un motor cu sase cilindri in linie, aspirat natural, BMW-ul M3 din generatia E46 ramane unul dintre cele mai apreciate M3-uri de fanii brand-ului bavarez.

Poate cea mai vanata versiune a acestui model este, din motive lesne de inteles, M3 CSL, sau cu alte cuvinte Coupe Sport Leichtbau. Productia a inceput in 2004 iar inginerii bavarezi s-au concentrat pe un singur lucru: reducerea greutatii, de aici si numele.

Mai putine kilograme insemnau mai multa placere de a conduce, mai ales ca motorul dezvolta cu 17 CP mai mult decat in cazui unui M3 obisnuit.

Spre nemultumirea multora, M3 CSL era oferit numai cu acea transmisie SMG II pe care fanii marcii nu o prea agreau.

Dupa 5 ani de lupte de convingere, proprietarul unui M3 CSL din Marea Britanie a fost de acord sa inlocuiasca aceasta cutie SMG cu una manuala cu sase trepte. O optiune pe care bavarezii trebuiau sa o ofere inca de la inceput.

Henry Catchpole, de la Carfection, a condus acum masina si asa cum iti poti imagina, pare M3-ul perfect.

Distribuie pe Facebook
mai multe