Ferrari Enzo twin-turbo a depasit recordul la Bonneville cu 383 km/h

Ferrari Enzo twin-turbo a depasit recordul la Bonneville cu 383 km/h
Richard Losee, care visa nu demult sa depaseasca 500 km/h cu al sau Ferrari Enzo, a realizat totusi ceva. La Boneville a stabilit un nou record la categoria sa. Mai precis, a reusit o viteza medie de 383 km/h in clasa masinilor de fabrica, cu motoare care au o capacitate de maximum 6 litri.
Distribuie pe Facebook

Pe uriasele intinderi de sare de la Bonneville, americanul Richard Losee a reusit sa stabileasca un nou record. Masina sa, un Ferrari Enzo twin-turbo cu o putere de aproximativ 900 de cp, a reusit sa faca un drum dus-intors pe ruta stabilita si masurata, avand o viteza medie de 383 de km/h.

In trecut, masina a avut ceva probleme si chiar a suferit un accident major. Insa proprietarul a reusit sa o reconditioneze si sa o transforme intr-o masina special facuta pentru doborarea recordurilor. In plus, cu ocazia acestei curse, inginerul care s-a ocupat de setarea masinii, Shane Tecklenburg, a reusit pe ultima suta de metri sa pregateasca masina pentru depasirea recordului la clasa C.

ATENTIE! La Bonneville, viteza calculata este viteza medie, nu viteza maxima! Chiar daca nu stim care a fost viteza maxima cu care a mers acest Ferrari Enzo, suntem siguri ca aceasta a ajuns in jurul valorii de 450 km/h. Sa speram ca topspeed-ul il vom afla oficial si vom sti daca acesta este cel mai rapid Ferrari din lume.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 13 Octombrie 2010