Ferrari lucreaza la un F12 Speciale, spun zvonurile

Ferrari lucreaza la un F12 Speciale, spun zvonurile
  • Ferrari lucreaza la un F12 Speciale, anunta cele mai noi zvonuri din presa auto
  • Supercarul italian ar putea debuta in toamna anului viitor, la Geneva
  • Lista cu bunatati include un plus de 30 CP, respectiv un minus de 200 kg
Distribuie pe Facebook

Viitoarea versiune de top a supercarului italian ar putea aduce un plus de 30 CP, amplificat de cele 200 de kilograme pe care promite sa le dea jos.

Se pare ca traditia lansarii unui Ferrari V12 care sa ofere un plus de performanta atat pe circuit, cat si in linie dreapta, nu se va incheia odata cu scoaterea din productie a impresionantului 599 GTO.

De un tratament similar va avea parte si actualul F12 Berlinetta, viitoarea versiune de top a supercarului italian fiind asteptata sa debuteze chiar la inceputul lui 2016, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Care va fi numele oficial al modelului ce urmeaza sa inlocuiasca Ferrari-ul 599 GTO ramane pentru moment un mare mister, insa putem spune in schimb ca modelul in cauza se va remarca printr-un plus de putere, respectiv un minus de greutate.

Intr-o alta ordine de idei, conform unor informatii obtinute de publicatia britanica Autocar, viitoarea versiune de top a supercarului F12 Berlinetta va completa meniul actual cu alti 30 CP, in timp ce greutatea va cobori cu 200 kg.

Un simplu calcul ne aduce in fata 760 CP si 1.430 kg, raportul putere masa de 531 CP per tona nu doar lasand cu mult in urma cei 485 CP per tona ai Lamborghini-ului Aventador LP750 SuperVeloce, dar apropiindu-se periculos de performanta mega-hibridului Porsche 918 Spyder.

In ciuda problemelor specifice sistemului de tractiune spate - iar acum ne referim in special la lipsa aderentei, sprintul 0 - 100 km/h nu va dura mai mult de trei secunde, in timp ce viteza maxima ar putea cobori sub pragului celor 340 km/h din cauza elementelor aerodinamice extreme folosite de italieni.

Plusul de putere, minusul de greutate si imbunatatirile aerodinamice nu sunt insa singurele puncte forte ale Ferrari-ului F12 Speciale - sau cum se va numi, viitoarea versiune de top a supercarului F12 Berlinetta urmand a beneficia inclusiv de frane, suspensie si directie modificate, de asemenea, pentru un maximul de performanta. Nu de alta, dar totusi... vorbim despre un automobil de aproximativ 300.000 de lire sterline.

Ferrari F12 Speciale - Ipoteza de design

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 28 Iulie 2015