Final de cariera pentru Lexus LFA

Final de cariera pentru Lexus LFA
Dupa o cariera de numai doi ani si doar 500 de exemplare produse, modelul Lexus LFA isi ia adio de la lumea auto si se pregateste sa intre pentru eternitate in Hall of Fame-ul supercarurilor.
Distribuie pe Facebook

Parca ieri se intampla sa fie decembrie 2010, atunci cand japonezii de la Lexus demarau productia primului supercar din intreaga lor istorie, modelul LFA. Doi ani mai tarziu, impresionantul automobil nipon atinge cota de 500 de exemplare produse si isi incheie complet deja scurta cariera. Drept urmare, contrar zvonurilor care-au luat cu asalt internetul, exclusivistul Lexus LFA nu va mai fi disponibil nici intr-o versiune Roadster, dar nici intr-o varianta mai performanta, pe nume AD-A, AD-B sau AD-X.

Asadar, acestea fiind spuse, nu mai ramane decat sa ne luam ramas bun de la supercarul japonez si sa speram ca cei de la Lexus vor veni pe viitor cu ceva (si) mai bun de-atat. Nu inainte insa de a reaminti ca impresionantul LFA se bucura in versiunea standard de un propulsor V10 de 4.8 litri si 560 cai putere, clientii mai pretentiosi din fire avand posibilitatea de a opta si pentru o varianta Nurburgring, echipata cu 571 cai putere si alte bunatati prezente la nivel de sasiu sau aerodinamica.

Lexus LFA Nurburgring - Ultimul exemplarLexus LFA Nurburgring - Ultimul exemplar

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 17 Decembrie 2012