Ford anunta specificatiile noii sale masini de 450.000 dolari

Ford anunta specificatiile noii sale masini de 450.000 dolari
  • Ford anunta o parte dintre specificatiile noului GT
  • Supercarul american are o putere maxima de 647 CP
  • Viteza de top este de 347 de kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Dupa mai bine de doi ani de asteptare, Ford risipeste intr-un final misterul care plana asupra fisei tehnice a noului model de GT.

Cu toate ca ar putea parea extrem de greu de crezut, adevarul este ca au trecut deja doi ani de la prima aparitie in public a noului Ford GT.

Si acum - ca si atunci, de altfel, supercarul producatorului auto de peste Ocean impresioneaza in special prin liniile si formele dramatic stilizate ale caroseriei.

Vestile bune continua la nivelul departamentului tehnic, care anunta o structura monococa din fibra de carbon, cu roll-cage din otel integrat.

In mijlocul acesteia respira un benzinar cu sase cilindri in V, doua turbine si capacitate de 3.497 centimetri cubi, capabil sa produca un total de 647 cai putere.

745 Nm este valoarea intalnita in dreptul cuplului maxim, respectivele cifre si numere ajung la rotile spate prin intermediul unei cutii DCT cu sapte rapoarte.

Adaugam pe lista cu variabile si mai multe elemente aerodinamice active, plus o greutate de doar 1.385 de kilograme, iar performantele rezultate...

... ei bine, raman in continuare un mare mister. Exceptand viteza de top, acolo unde supercarul producatorului auto de peste Ocean promite un 347 km/h.

Despre noul GT se mai poate spune, de asemenea, si ca a reusit sa parcurga un tur in complexul Calabogie Motorsports Park intr-un timp de 2:09.8 minute.

Un McLaren 675 LT are nevoie de 2:10.8 minute pentru a duce la bun sfarsit aceeasi sarcina, in timp ce un Ferrari 488 GTB de 2:12.9 minute, spre deliciul Ford.

Revenind acum la supercarul producatorului auto de peste Ocean, nu putem incheia pana ce nu aducem in discutie si celelalte puncte forte ale sale.

Precum suspensia ajustabila de tip push-rod, discurile de franare carbon-ceramice sau jantele pe 20 de inch disponibile la randul lor intr-o versiune din carbon.

La final, tinem sa reamintim ca productia noului Ford GT va fi limitata la numai 1.000 de exemplare, fiecare avand un pret de circa 450.000 dolari.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 26 Ianuarie 2017