Ford Focus Race Car Concept - dezvaluit la Los Angeles

In standul Ford a fost prezentat la expozitia auto din Los Angeles, un Ford Focus ST pregatit pentru circuit. E vorba de un Ford Focus ST 2011, model care va intra in productie si pe piata anul viitor. Dar acest model a fost modificat din bara in bara de divizia Ford Racing pentru a participa in campionatul de turisme.
Distribuie pe Facebook

Ford Focus Race Car Concept se vrea a fi masina-etalon de curse a companiei americane. Micul hatchback, adica noua generatie de Focus care desi va fi lansata anul viitor, poarta numarul anului 2012, a fost transformat initial intr-un hot-hatch, adica intr-un Focus ST. Dupa care, cei de la Ford Racing l-au transformat radical intr-o masina de curse.

Ford Focus Race Car Concept - dezvaluit la Los Angeles

Masina a primit absolut tot ce era nevoie pentru a participa intr-un campionat de turisme, conform reglementarilor FIA. Mai precis, masina are un roll-cage omologat, kit de suspensie AST, frane mult mai mari, jante speciale si anvelope de circuit. Nici interiorul nu mai e ce a fost odata - volan Sparco, ceasuri si consola modificate cu carbon, un scaun de tip scoica Recaro cu centurile aferente in 6 puncte de la Ford Racing.

Ford Focus Race Car Concept - dezvaluit la Los Angeles

Motorul insa nu a suferit nicio modificare. Noul motor al lui ST, cel de 2 litri EcoBoost produce in continuare aceiasi 247 de cp ca la orice Focus ST normal. La fel si tractiunea, care a ramas pe rotile din fata, dar si cutia manuala in 6 trepte. Nici aici nu s-a modificat nimic.

Ford Focus Race Car Concept - dezvaluit la Los Angeles

Se pare ca Ford are de gand sa vanda aceasta masina echipelor private de curse. Printre acestea se numara FIA Super 2000, dar si campionatele de turisme europene. De exemplu, in 2011, acest model va debuta in Marea Britanie, la etapa dedicata turismelor, dar totodata Ford are de gand sa arunce in joc aceasta masina si la Nurburgring, la curse de 24h.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Ford Focus ST Racing
mai multe