Ford prezinta editia limitata Shelby GT500 Signature Edition Super Snake

Ford prezinta editia limitata Shelby GT500 Signature Edition Super Snake
  • Modelul Shelby GT500 va fi transformat in aceasta editie limitata
  • Pretul pachetului este de 44.995 dolari
  • Costul tuningului se va adauga la pretul masinii de serie
Distribuie pe Facebook

Niciodata denumirea unei masini nu a mai fost asa de lunga... Ford insa nu este interesat de lungime, ci doar de performanta. Si a anuntat ca va scoate pe piata numai 50 de pachete de performanta pentru vechea generatie de Mustang, masini pe care le va transforma in GT500 Super Snake Signature Edition.

Chiar daca Ford a inceput sa vanda noul Mustang, se pare ca vechiul model va mai iesi la iveala prin intermediul unei editii foarte speciale. E vorba de un numar de numai 50 de exemplare numite Shelby GT500 Super Snake Signature Edition. Un automobil bazat pe modelul GT500 fabricat intre 2007 si 2014 in varianta coupe sau decapotabil, ce va avea o serie de modificari uluitoare.

Cele 50 de automobile vor fi realizate pe platforma a 50 de exemplare GT500 insa nu vor avea motoare V8. Ci divizia Shelby le va inlocui cu un motor 3.6 litri V6 special de curse, realizat de Kenne Bell, care, cu ajutorul unui compresor mecanic, va scoate nu mai putin de 850 cp. Cu alte cuvinte, acesta va fi cel mai puternic Ford Mustang de fabrica realizat vreodata.

Ford Mustang Shelby GT500 Signature Edition

Pe langa noul motor V6 ce nu prea caracterizeaza spiritul lui Caroll Shelby, cel care, de altfel, va semna si placutele cu numarul de serie ale celor 50 de masini produse, acest exemplar numit Super Snake va mai avea elemente aerodinamice noi, sistem de franare upgradat si radiatoare de racire suplimentare. Mai mult, Ford ofera niste culori speciale, care, combinate cu dungile clasice Shelby ii pot da masinii un aspect unic, asa cum isi doreste proprietarul. Cele 50 de vehicule for fi incaltate cu jante forjate pe 20 de inch marca Weld, cu o latime de 9.5 pe fata si 10.5 pe spate, special dotate cu niste capace care poarta aceeasi semnatura.

Ford Mustang Shelby GT500 Signature Edition

La interior, Ford Mustang Shelby American GT500 Super Snake Signature Edition (frate, al naibii de lung e numele asta!) va avea o placheta unicat cu semnatura celebrului Caroll, scaune sport si un bord orientat aproape in totalitate pentru circuit. De fapt, cei de la Ford mai ofera si altceva: fiecare client va primi o zi pe circuit in care va invata cum sa piloteze acest monstru cu 850 cp. Insa pretul nu este pentru oricine: 44.950 de dolari, adica la fel cat costa un GT500 normal. Cu alte cuvinte, daca vrei unul din cele 50 de exemplare din acest Ford realizat in editie extrem de limitata, trebuie sa iti depui comanda si avansul pana pe 31 ianuarie 2015 si sa scoti din buzunar de doua ori mai multi bani decat pentru cel mai scump Shelby de serie.

Oricum, in caz ca aceasta masina este prea scumpa, noua generatie si-a anuntat deja dorinta de a scoate un model Shelby GT350 dotat cu motorul de 5.2 litri V8 supra-alimentat. Si, evident, peste un an, o sa avem si varianta noua de GT500. Dar nu cu 850 de cai putere...

Ford Mustang Shelby GT500 Signature Edition

Distribuie pe Facebook
mai multe