Gata de lupta: Ferrari lanseaza noul 599XX Evoluzione!

Gata de lupta: Ferrari lanseaza noul 599XX Evoluzione!
Chiar daca a reusit sa parcurga un tur la Nurburgring in mai putin de sapte minute, extremul 599XX pare sa nu fi atins nivelul de perfectiune la care visau italienii de la Ferrari. Tocmai de aceea, constructorul din Maranello a proiectat pachetul Evoluzione, care promite o doza extra de putere, respectiv un plus de eficienta aerodinamica.
Distribuie pe Facebook

Mai exact, lucrurile stau in felul urmator. Pentru inceput, noul Ferrari 599XX Evoluzione beneficiaza de un sistem de evacuare montat lateral, care contribuie la cresterea valorilor maxime pana la 750 cai putere si 700 Nm. De asemenea, numeroase modificari au fost operate si la nivelul transmisiei, acceleratia fiind astfel imbunatatita considerabil. Intr-un final, ultima creatie a companiei italiene se poate lauda si cu un minus de aproximativ 35 de kilograme - din pacate, Ferrari nu a dezvaluit greutatea totala modelului sau.

Si cu toate acestea, cel mai interesant aspect al pachetului Evoluzione abia acum urmeaza. Toate exemplarele 599XX echipate cu aceasta optiune se vor remarca prin eleronul pentru portbagaj, dotat cu tehnologie din Formula 1. Intr-o alta ordine de idei, noul Ferrari 599XX Evoluzione impresioneaza printr-un eleron urias, inzestrat cu doua flaps-uri active, ajustate automat de computerele aflate la bord. Ajustarile se fac in functie de numeroase variabile, printre care viteza cu care se ruleaza, acceleratia laterala sau unghiul directiei. Drept urmare, forta de apasare creata la 200 km/h va fi de 330 - 440 kilograme (in functie de setare).

In ceea ce priveste performante, italienii de la Ferrari au anuntat ca noul 599XX Evoluzione este cu aproximativ o secunda mai rapid, pe circuitul de la Maranello, decat versiunea standard 599XX.

Gata de lupta: Ferrari lanseaza noul 599XX Evoluzione!



Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 2 Decembrie 2011