Geneva 2014: Noul California T este primul Ferrari Turbo din ultimii 20+ ani

Geneva 2014: Noul California T este primul Ferrari Turbo din ultimii 20+ ani
  • Ferrari prezinta la Geneva noul California T
  • Modelul vine la pachet cu un V8 turbo de 560 CP
  • Viteza maxima este de 316 kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Asa cum anuntau si la mijlocul lunii trecute, italienii de la Ferrari au profitat de editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva pentru a dezvalui in fata intregii planete noul California T, primul lor supercar cu motor turbo din ultimii 20+ ani.

Un Ferrari cu motor supraalimentat parea ceva de neimaginat pana nu cu mult timp in urma, insa iata ca inevitabilul s-a produs. Vinovat de ruperea mitului conform caruia orice model iesit de pe portile fabricii constructorului din Maranello ar trebui sa ascunda sub capota un propulsor aspirat este noul California T, automobil care, asa cum o sugereaza si denumirea sa, vine la pachet impreuna cu o motorizare turbo. Cu o motorizare V8 turbo de 3.855 centimetri cubi, capabila sa puna la dispozitia celui aflat la volan nici mai mult, nici mai putin de 560 cai putere si 755 Newton-Metri, mai exact.

Geneva 2014: Ferrari California TGeneva 2014: Ferrari California T

Geneva 2014: Ferrari California T

Iar asta-i doar inceputul. Asa cum era de asteptat, de pe lista cu bunatati nu lipsesc nici transmisia cu dublu ambreiaj sau sistemele electronice pentru controlul stabilitatii, respectiv tractiunii, toate componentele mecanice ascunde sub liniile si formele atragatoare ale caroseriei lucrand din greu pentru a aduce primii 100 km/h in doar 3.6 secunde. De asemenea, noul Ferrari California T se mai poate mandri si cu o viteza maxima de 316 kilometri pe ora, un alt detaliu remarcabil constand in consumul de carburant de numai... 10.5 litri la 100 de kilometri.

Asadar, propunerea entry-level a producatorului de automobile din Maranello arata mai bine ca oricand, cel putin atunci cand vine vorba de specificatiile tehnice. Supercarul italian nu arata insa mai rau nici atunci cand vine vorba de aspectul sau stilistic, insa aceasta este doar opinia noastra. Asadar, asteptam cu nerabdare sa-ti dai si tu cu parerea, mai ales dupa ce vei vedea cum arata noul Ferrari California T in lumea reala.

Geneva 2014: Ferrari California TGeneva 2014: Ferrari California T

Geneva 2014: Ferrari California T

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Geneva 2014: Ferrari California T
mai multe