Happy Birthday: McLaren F1 implineste 20 de ani

Happy Birthday: McLaren F1 implineste 20 de ani
Atunci cand vine vorba de supercaruri legendare, construite in vremea in care pasiunea inca exista in industria auto, nu multe modele iti vor starni aceeasi emotie ca McLaren 1. Desi ai putea jura ca s-a intamplat ieri, au trecut 20 de ani de cand o echipa de designeri si ingineri s-au pus pe creat "cea mai buna masina sport pe care a vazut-o lumea vreodata".
Distribuie pe Facebook
Chiar daca versiunea de strada a sosit abia in mai 1992, la Monaco, britanicii de la McLaren sarbatoresc anul acesta cea de-a 20-a aniversare a proiectului F1. Pentru ca, pana la urma, McLaren F1 este si a fost un adevarat pionier in lumea din care vine. Cea a supercarurilor.

Happy Birthday: McLaren F1 implineste 20 de ani

Legendarul F1 a fost lansat in 1994 la pretul de 540.000 lire sterline, iar pe parcursul a patru ani 64 de F1, 5 F1 LM si 3 F1 GT au fost produse alaturi de alte 28 masini de curse F1 GTR si sase prototipuri. In urma cu doi ani, in octombrie 2008, un F1 a fost vandut pentru nu mai putin de 2.53 milioane lire sterline, legendarul supercar demonstrandu-si astfel exclusivitatea si finetea de care se bucura.

Happy Birthday: McLaren F1 implineste 20 de ani

La sfarsit de cariera, in 1998, McLaren F1 era incoronat cu titlul de cea mai rapida masina din lume, dupa ce atinge un incredibil 386.4 km/h! Viitorul avea sa aduca un nou detinator al acestui record, insa si in ziua de astazi supercarul britanic este cea mai rapida masina din lume echipata cu motor aspirat.

Happy Birthday: McLaren F1 implineste 20 de ani

Pe strada, recorduri peste recorduri. In motorsport, victorii peste victorii. La acea perioada, poate cele mai impresionante cifre. Fara doar si poate, cel mai faimos supercar datorita configuratiei cu trei locuri. Si nu numai. McLaren F1 va ramane vesnic in istorie!


McLaren F1 - 386.4 km/h!

Afla totul despre McLaren F1 in cadrul articolului Masini legendare Ep. 4 - McLaren F1 .

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Happy Birthday: McLaren F1 implineste 20 de ani
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 27 Mai 2010