Hennessey Venom GT isi trage versiune de 1.451 cai putere

Hennessey Venom GT isi trage versiune de 1.451 cai putere
  • Hennessey ne face cunostinta cu versiunea imbunatatita a extremului Venom GT
  • Noul model ofera V8 twin-turbo de sapte litri capabil sa ruleze inclusiv pe E85 Flexfuel
  • Puterea maxima urca astfel la 1.451 CP, pe cand viteza de top depaseste acum 450 km/h
Distribuie pe Facebook

Nimeni nu s-a plans pana acum de performantele extremului Venom GT, insa intotdeauna exista loc de mai bine. Iar americanii de la Hennessey par sa fie complet de acord cu aceasta afirmatie.

Asa se face ca celebra companie de tuning din Texas va aduce in cadrul evenimentului SEMA Show 2015 o versiune... imbunatatita a dementului lor supercar.

Comparativ cu modelul initial, noul Hennessey Venom GT se lauda cu un V8 twin-turbo de sapte litri capabil sa ruleze inclusiv pe E85 Flexfuel.

Drept urmare, inginerii americani au reusit sa creasca presiunea in cele doua turbine pana la o valoare de 1.8 bari, obtinand din acest artificiu alti 207 CP.

Hennessey Venom GT de 1451 CP

Asta inseamna un maximum de 1.451 de cai putere, dementul supercar din Texas depasind cu mai bine de 100 CP Koenigsegg-ul One:1.

Iar vestea buna este ca greutatea se invarte in continuare in jurul celor 1.244 kg ai modelului initial, noul Venom GT oferind astfel 1.16 CP pentru fiecare kilogram al sau.

Asadar, faptul ca primii 96 de kilometri pe ora sosesc dupa numai 2.4 secunde nu ar trebui sa ne surprinda absolut deloc. Ba dimpotriva.

Tot la capitolul performante notabile avem de trecut, de asemenea, si acceleratia de la 0 la 160 km/h care dureaza... chiar mai putin decat iti ia tie sa clipesti: 4.4 secunde.

Capacitatea uriasa de acceleratie a dementului hypercar de la Hennessey este reconfirmata in cele din urma de cele circa 12.8 secunde necesare indeplinirii misiunii 0 - 320 km/h, fisa tehnica culmand cu viteza maxima estimata de oficialii americani la peste 450 de kilometri pe ora.

Conform acelorasi oficiali americani, noul Venom GT va fi oferit in doar cateva exemplare, inginerii celebrei companii de tuning din Texas avand o sarcina mult mai importanta, in persoana proiectului Venom F5.

Hennessey Venom GT de 1451 CP

Hennessey Venom GT de 1451 CP

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 3 Noiembrie 2015