Honda Civic Type-R 2016: tractiune fata si 310 cp, galerie foto si detalii

Honda Civic Type-R 2016: tractiune fata si 310 cp, galerie foto si detalii
  • Motorul are 310 cp si 400 Nm cuplu
  • Acceleratia pana la 100 km/h se va face in 5.7 secunde
  • Viteza maxima va fi de 270 km/h
Distribuie pe Facebook

Japonezii sunt pe cale sa lanseze cea mai puternica masina cu tractiune fata de pe piata. E vorba de Civic Type-R, un hot-hatch care se va pune in vanzare cu 310 cp, o putere destul de mare pentru numai cele doua roti motrice din fata...

O premiera pentru Honda este motorul de 2.0 litri supra-alimentat. Daca pana acum, orice Type-R avea motor de 2.0 litri aspirat, de turatie mare, capabil sa produca pana la 200 cp, iata ca acum japonezii au facut un salt urias. Motorul a primit o turbina, dar si 110 cp, in total oferind acum 310 cp si un cuplu de 400 Nm. Deloc rau, daca ne gandim ca puterea este disponibila doar pe cele doua roti din fata, facand din acest model cel mai puternic de serie la ora actuala.

In trecut, doar cateva serii limitate ale altor hot-hatchuri au mai depasit pragul celor 300 cp, dar acum se pare ca Honda vrea sa detina suprematia in acest segment. Motorul V-TEC Turbo ofera cei 310 cp la o turatie de 6500 rpm, in timp ce cuplul maxim de 400 Nm este disponibil de la 2500 rpm. Chiar si asa, turatia maxima este de 7000 rpm datorita unui nou sistem V-TEC, adica Valve Timing si Lift Electronic Control, dar si VTC, adica Dual-Variable Timing Control. Conform japonezilor noile tehnologii ii vor permite soferului sa aiba o acceleratie continua, fara ca efectul de lag sa se simta catusi de putin.

Honda Civic Type-R 2016

La acest motor este cuplata o transmisie manuala cu 6 rapoarte, cu ajutorul careia noul Civic Type-R va accelera de la 0 la 100 km/h in 5.7 secunde si va atinge o viteza maxima de 270 km/h, cam ca un Renault Megane RS actual. Cu toate aceste cifre demne de un Supercar al anilor '90, Civic Type-R 2016 va consuma destul de putin, spun oficialii Honda. Adica un ciclu mixt de consum va duce la un consum de 7.3 l/100km parcursi, deloc rau pentru un hot-hatch veritabil.

Noua generatie de Honda Civic Type-R va fi disponibila doar in 5 culori speciale, numite: Championship White, Crystal Black, Polished Metal, Brilliant Sporty Blue si Milano Red. Si daca exteriorul va fi usor de remarcat datorita unui kit aerodinamic cu eleron agresiv, evacuare dubla si jante din aliaj uriase, la interior clientii se vor bucura de scaune sport imbracate in Alcantara, sistem multimedia cu masuratori speciale de circuit si tot felul de accelerometre pentru cei mai indarjiti iubitori ai vitezei.

Honda Civic Type-R 2016

Pe partea de mecanica, responsabil cu aderenta si stabilitatea in viraje, va fi montat un set de amortizoare adaptive care va controla fiecare roata in parte pentru un plus de performanta, indiferent de situatiile abordate de pilot. De franare se ocupa un sistem Brembo special dezvoltat pentru Type-R 2016, cu etriere dotate cu cate 4 pistonase pe fata si discuti de 350 mm, cele mai generoase montate vreodata pe un model Honda.

In plus, noua masina va fi disponibila cu sistem multimedia cu operare Android Auto, clima digitala, pilot automat, geamuri electrice si pachet de siguranta activa. Iar lista de dotari optionale va fi una destul de lunga, atat pe partea de confort, cat si pe cea legata de sportivitate, din care fiecare sofer isi va putea personaliza masina in functie de dorinte, in cele mai mici detalii. Indiferent de cum va ajunge sa arate in cele din urma masina la interior si indiferent de dotarile bifate din lista, cu siguranta cei care se vor urca in noua Honda Civic Type-R vor fi atrasi de motorul foarte performant. Abia asteptam si noi sa o vedem in actiune!

Honda Civic Type-R 2016

Honda Civic Type-R 2016

Honda Civic Type-R 2016

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (25) Poze Honda Civic Type-R 2016
mai multe