Hypercar-ul de la Mercedes cu motor de F1 apare intr-un nou teaser. Viteza maxima va depasi 350 km/h

Hypercar-ul de la Mercedes cu motor de F1 apare intr-un nou teaser. Viteza maxima va depasi 350 km/h
  • Mercedes a postat un nou teaser cu hypercar-ul Project One
  • Acesta tradeaza cateva detalii ale partii frontale
  • Un prototip aproape finalizat va debuta la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a publicat un nou teaser pentru hypercar-ul Project One. Acesta va fi un bolid de Formula 1 pentru sosea iar un prototip aproape finalizat este asteptat sa debuteze la Frankfurt.

Oficialii Mercedes-Benz ne tachineaza deja de luni bune cu noul lor hypercar, botezat Project One. Cea mai recenta imagine teaser, publicata in urma cu cateva momente, tradeaza cateva detalii ale partii frontale, in special blocurile de lumini, dar si o priza de aer supradimensionata montata pe plafon.

Nemtii spun despre el ca ar fi un "showcar supersport cu doua locuri", insa acest model misterios nu este altceva decat o masina de Formula 1, imblanzita pentru a putea fi condusa pe drumurile publice.

In primul rand, propulsia va fi asigurata de un agregat V6 de 1.6 litri, turbo, derivat din cel folosit de monopostul Mercedes-AMG Petronas in sezonul competitional 2015. Puterea va trece lejer de pragul de 1.000 de cai iar viteza maxima va fi mai mare de 350 km/h. Electronica si aerodinamica vor fi identice cu monopostul de F1 mentionat mai sus.

Teaser Mercedes-AMG Project One

Motorul va fi ajutat direct de doua unitati electrice, iar puntea fata va fi angrenata la randul ei de alte doua, pentru o configuratie cu tractiune integrala. Inginerii sustin ca acest grup propulsor va fi nu numai extrem de puternic, ci si fiabil, rezistand chiar si 50.000 de kilometri pana sa fie refacut. A, am uitat sa mentionam faptul ca acesta se turatiile vor depasi 10.000 de rotatii pe minut.

Divizia de performanta AMG promite ca noul Project One va beneficia de performante incredibile pe circuit, insa va putea fi folosit si in activitatile de zi cu zi. In ciuda pretului exorbitant de 2.6 milioane de euro, fiecare dintre cele 275 de exemplare anuntate au fost deja precomandate.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, brand-ul din Stuttgart va prezenta in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt un prototip aproape finalizat al acestui model impresionant. Primele exemplare vor putea fi vazute pe strazi de-abia in 2019, asa ca mai avem ceva de asteptat.

Distribuie pe Facebook
mai multe