In 1995 avea 375 CP si costa 105.000 dolari. Cum arata astazi BMW 850CSi, bavarezul cu motor V12 si cutie manuala

In 1995 avea 375 CP si costa 105.000 dolari. Cum arata astazi BMW 850CSi, bavarezul cu motor V12 si cutie manuala
  • BMW a lansat modelul Seria 8 la sfarsitul anilor '80
  • Automobilul bavarez a fost primul cu motor V12 si cutie manuala
  • Versiunea de top 850CSi a primit sub capota 375 CP
Distribuie pe Facebook

BMW lucreaza zilele acestea la ultimele detalii legate de lansarea unui nou Seria 8. Intre timp, modelul original continua sa faca furori si la peste doua decenii de la aparitia sa.

Intreaba fanii marcii BMW care este produsul lor favorit de la compania bavareza, iar multi dintre acestia vor raspunde cu Seria 8. Deloc surprinzator daca tinem cont de ce a insemnat si ce inseamna in continuare modelul de lux... inclusiv pentru istoria industriei auto.

Prezentat pentru prima oara in fata publicului larg cu ocazia evenimentului Frankfurt Motor Show din 1989, super-coupe-ul producatorului din Munchen a prins viata dupa o investitie uriasa, de peste 1.5 miliarde de marci. Un lucru oarecum normal daca tinem cont de atentia cu care acesta a fost dezvoltat, inginerii apeland la programele de tip CAD si tunelul de vant pentru un rezultat final cat mai aproape de perfectiune.

Apoi au fost bifate cateva premiere extrem de interesante, precum primul motor V12 cuplat la o transmisie manuala cu sase rapoarte. Motor care, in cazul versiunii de top 850 CSi, despre care este vorba si in urmatorul material video, dezvolta o putere maxima de 375 CP.

Un alt element care a contribuit din plin la ridicarea pe piedestal a modelului BMW Seria 8 este aspectul atemporal al caroseriei in doua portiere. Contrastul dintre capota alungita si portbagajul scurtat, farurile escamotabile sau stopurile supradimensionate se numara printre principalele atractii ale exteriorului, in timp ce interiorul impresioneaza si la momentul de fata prin multitudinea de echipamente oferite.

Cum arata astazi automobilul companiei bavareze la aproape trei decenii de la prima sa aparitie in public, ei bine... ramane sa vedem chiar in acest video. Un video care surprinde punctele forte ale variantei de top 850 CSi, asamblata in putin peste 1.500 de exemplare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 28 Februarie 2018