Inca o palma data... tuturor. Noul SUV de 510 CP de la Alfa bate absolut tot pe circuit

Inca o palma data... tuturor. Noul SUV de 510 CP de la Alfa bate absolut tot pe circuit
  • Noul Stelvio e cel mai rapid SUV de la Nurburgring
  • Automobilul italienilor de la Alfa a reusit un 7:59
  • Modelul cu pricina a batut Cayenne-ul Turbo S
Distribuie pe Facebook

Chiar daca numarul celor care cauta... performanta pe circuit de la un SUV este mult prea mic pentru a conta cu adevarat, italienii de la Alfa Romeo au tinut sa se asigure totusi ca noul lor Stelvio nu se va face de ras nici macar la acest capitol. Ba dimpotriva.

Italienii de la Alfa Romeo au sosit in cadrul Salonului Auto ce se desfasoara zilele acestea la Los Angeles alaturi de primul SUV din istoria companiei, noul Stelvio reusind sa impresioneze publicul prezent la fata locului in special prin... performantele pe care le ofera pe asfalt.

Mai exact, atunci cand este servit in versiunea de top Quadrifoglio, respectivul model are nevoie de numai 3.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 96 kilometri pe ora, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la atingerea pragului celor 284 km/h?

De vina pentru aceste valoril ridicole se fac, in cazul in care te intrebai, un motor V6 twin-turbo de 2.9 litri si 505 cai putere, o transmisie automata cu opt rapoarte capabila sa schimbe treptele de viteza in doar 100 de milisecunde, dar si un sistem de tractiune integrala cu torque vectoring.

Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici suspensia sport ori franele de dimensiuni mai mult decat generoase - si ceramice, la cerere, noul Alfa Romeo Stelvio anuntand la capitolul performante inclusiv un... timp record la Nurburgring pentru SUV-urile din lumea intreaga.

Altfel spus, aceeasi versiune de top Quadrifoglio se lauda cu parcurgerea celor peste 20 kilometri pe ora ai faimosului circuit german in exact sapte minute si 59 de secunde, respectivul automobil italian lasand cu gura cascata chiar si modelul Porsche Cayenne Turbo S, daca iti vine sa crezi.

Alfa Romeo Stelvio - Record

Alfa Romeo Stelvio - Record

Alfa Romeo Stelvio - Record

Distribuie pe Facebook
mai multe