Inca un circuit ii cade prada. CIVIC TYPE R este cea mai rapida masina cu tractiune fata de pe ESTORIL

  • Civic Type R a cucerit circuitul Estoril din Portugalia
  • La volanul masinii s-a aflat Tiago Monteiro
  • Ultima proba din proiect se va desfasura pe Hungaroring
Distribuie pe Facebook

Actuala generatie Honda Civic Type R este noul rege al masinilor cu tractiune fata de pe circuitul Estoril din Portugalia. Pana acum, hot-hatch-ul nipon a cucerit patru circuite europene in cadrul proiectului "Type R Challenge 2018".

Proiectul "Type R Challenge 2018" ,demarat in urma cu doua luni, continua iar noua generatie Honda Civic Type R isi mai trece in cont un record all-time de circuit pentru masinile cu tractiune fata.

Honda Civic Type R pe Estoril

Dupa ce a reusit sa se impuna pe Magny Cours din Franta, Spa-Francorchamps din Belgia si pe legendarul Silverstone din Marea Britanie, hot-hatch-ul niponilor a intrat acum in cartile de istorie ale circuitului Estoril din Portugalia.

Honda Civic Type R pe Estoril

Cu Tiago Monteiro la volan, Civic Type R a parcurs cei 4.2 kilometri in 2 minute si 1.84 secunde, doborand astfel recordul anterior detinut de vechea iteratie Type R.

Honda Civic Type R pe Estoril

"Am venit aici cu scopul de a bate recordul pe tur stabilit de vechea generatie Civic Type R. Trebuie sa ai incredere in masina pe care o pilotezi pentru a ataca virajele de pe Estoril, iar noul Type R este un model puternic, constant si capabil sa inspire incredere," a declarat Monteiro, un pilot cu foarte multa experienta acumulata in competitiile de turisme.

Honda Civic Type R pe Estoril

Proiectul "Type R Challenge 2018" presupune doborarea recordului pe tur pentru masinile cu rotile motrice fata pe cinci circuite. Ultimul circuit european pe care modelul japonez va incerca sa-l cucereasca, si cu siguranta va reusi, este Hungaroring din Ungaria.

Honda Civic Type R pe Estoril

Cu aceasta ocazie, la volan il vom vedea pe nimeni altul decat Jenson Button, fost pilot de Formula 1 si campion mondial o singura data cu echipa Brawn GP, actuala Mercedes-AMG Petronas.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Honda Civic Type R pe Estoril
mai multe