Informatia a fost publicata in urma cu numai cateva momente. Mercedes a decis sa renunte la acest model indragit de toti

Informatia a fost publicata in urma cu numai cateva momente. Mercedes a decis sa renunte la acest model indragit de toti
  • Mercedes renunta la versiunea CLS 63 AMG
  • Aceasta va fi inlocuita cu un model 53
  • Noua varianta ofera un motor in sase cilindri
Distribuie pe Facebook

Vesti proaste pentru fanii automobilelor marca Mercedes. Compania germana a dezvaluit in urma cu numai cateva momente ca renunta la un model indragit de toata lumea.

Lansata in premiera mondiala chiar la inceputul acestei luni, cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Los Angeles in perioada 1 - 10 decembrie, cea de-a treia generatie a faimosului Mercedes CLS va fi oferita pentru inceput alaturi de numai trei motoare turbo cu sase cilindri in linie fiecare.

Ulterior, gama de motorizari a modelului care a inventat practic clasa coupe-urilor cu patru usi ar putea primi si cateva optiuni I4, in timp ce fanii versiunii 63 AMG... ei bine, vor avea parte de o dezamagire crunta.

Intr-un interviu acordat publicatiei Automotive News, seful diviziei de inalta performanta din Affalterbach a confirmat fara sa clipeasca zvonurile potrivit carora noul Mercedes CLS va renunta la varianta proiectata pentru a concura impotriva unor automobile precum Audi RS7 Sportback.

Cea de-a treia generatie a coupe-ului cu patru usi din Stuttgart va primi, in schimb, un model 53 AMG, despre care Tobias Moers spune ca va debuta in cadrul evenimentului North American International Auto Show 2018..

Propulsia acestuia va fi asigurata, intamplator sau nu, tot de o unitate turbo cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri - care, potrivit omului aflat la conducerea Mercedes-AMG, va dezvolta o putere maxima de peste 400+ CP, devenind astfel un rival direct pentru viitorul Audi S7.

Decizia renuntarii la modelul CLS 63 a fost luata, potrivit mai multor surse, pentru ca producatorul de automobile din Stuttgart sa poata lansa pe piata o versiune de productie a conceptului GT, prezentat in aceasta primavara.

Varianta cu motor V8 bi-turbo, care concura impotriva unor automobile precum Audi RS7 Sportback sau BMW M6 Gran Coupe, nu va fi singura pierdere inregistrata de noul coupe cu patru usi de la Mercedes; de o soarta similara va avea parte si caroseria Shooting Brake, spun zvonurile.

Mercedes CLS Facelift

Mercedes CLS Facelift

Mercedes CLS Facelift

Mercedes CLS Facelift

Mercedes CLS Facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Mercedes CLS Facelift
mai multe