Internetul ne face turul noului BMW Seria 8. Uite tot ce trebuie sa stii despre concurentul Mercedes-ului S-Class Coupe

Internetul ne face turul noului BMW Seria 8. Uite tot ce trebuie sa stii despre concurentul Mercedes-ului S-Class Coupe
  • Un nou BMW Seria 8 a debutat oficial la sfarsitul saptamanii trecute
  • Cea de-a doua generatie a modelului bavarez nu mai ofera si un motor V12
  • Va fi disponibil in schimb un propulsor diesel cu sase cilindri in linie
Distribuie pe Facebook

Dupa o absenta de aproape doua decenii, legendarul BMW Seria 8 revine in prim planul industriei auto. Fara motorizari V12, insa cu un pachet de dotari greu de ignorat.

Anuntat oficial in primavara anului trecut, cu ocazia Concursului de Elenganta de la Villa d'Este, fabulosul BMW Concept 8-Series a devenit realitate la mijlocul acestei luni.

O versiune de productie a fost dezvaluita cu mare fast in urma cu mai putin de o saptamana, chiar pe 15 iunie, in avanpremiera celebrei Curse de 24 de Ore de la Le Mans.

Noul model imprumuta o buna parte din caracteristicile studiului de design anterior amintit, plusand in acelasi timp cu o serie de elemente si detalii creatie proprie.

Pe unele dintre acestea, precum blocurile optice posterioare sau instrumentele de bord digitale, le-am putea intalni si pe urmatoarele produse din gama companiei BMW.

Revenind la generatia cu numarul doi a legendarului Seria 8, principala noutate o reprezinta disparitia motorului V12, respectiv aparitia unui propulsor I6 turbodiesel.

De altfel, singurele unitati disponibile la momentul de fata lucreaza alaturi de o cutie automata in opt rapoarte si deja faimosul sistem de tractiune integrala xDrive.

Continuand pe aaceeasi linie, clientii vor avea de ales intre o versiune M850i xDrive cu 530 CP sub capota si o varianta 840d xDrive, care ofera "numai" 320 de cai putere.

In cazul primei configuratii, oficialii BMW anunta o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 3.7 secunde - o performata cu mult superioara comparativ cu un M6 Coupe, de exemplu.

Exceptand design-ul impozant si valorile maxime deloc neglijabile, noul Seria 8 mai anunta si un pachet tehnologic de zile mari, cu faruri laser si control prin gesturi in prim plan.

Totodata, din meniu nu lipsesc nici barele stabilizatoare, suspensia adaptiva, directia integrala, instalatia audio cu 1.375 W sau cele mai recente sisteme de siguranta activa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 20 Iunie 2018