Jaguar XKR-S GT - Felina britanica imbraca haine de motorsport

Jaguar XKR-S GT - Felina britanica imbraca haine de motorsport
Cea mai noua generatie a automobilului de inalta performanta XJR nu este singura surpriza pregatita de Jaguar pentru Salonul Auto de la New York. Constructorul britanic va mai dezvalui cu ocazia evenimentului de peste Ocean si o editie speciala a modelului XKR-S, botezata XKR-S GT si destinata iesirilor pe circuit.
Distribuie pe Facebook

Urmand a fi fabricat intr-o editie limitata la numai 30 de exemplare, noul Jaguar XKR-S GT se bucura de numeroase imbunatatiri aerodinamice menite sa creasca performantele pe circuit, splitter-ul central si flaps-urile laterale atasate spoilerului frontal reprezentand o prima dovada in acest sens.

Jaguar XKR-S GT

De asemenea, tot in cadrul departamentului aerodinamic avem de precizat si prizele de aer aditionale proaspat aparute la nivelul capotei motorului, dar si eleronul de dimensiuni generoase proaspat instalat la nivelul partii spate a super-coupe-ului britanic.

Jaguar XKR-S GT

Si asta nu e tot. Tot pentru un maximum de performanta, noul Jaguar XKR-S GT mai beneficiaza si de o suspensie complet modificata si inzestrata cu amortizoare reglabile, dar si de un sistem de franare inzestrat cu discuri carbon ceramice ce masoara 398 milimetri pe fata, respectiv 380 milimetri pe spate.

Jaguar XKR-S GT

Se adauga de asemenea pe lista cu bunatati si un diferential electronic activ, plus un sistem de control al tractiunii revizuit, iar cei 550 cai putere ai V8-ului supraalimentat de cinci litri prezent la datorie se anunta a fi indeajuns pentru un 0 - 96 km/h in 3.9 secunde, respectiv o viteza maxima limitata la 300 kilometri pe ora.

Jaguar XKR-S GT

Daca mai punem la socoteala si interiorul finisat intr-o combinatie de piele si alcantara, plus accente contrastante - interior care se bucura in continuare de toate dotarile caracteristice luxului suprem, atunci noul Jaguar XKR-S GT se anunta a fi automobilul perfect, atat pentru iesirile energizante pe circuit, cat si pentru plimbarile relaxante la lasarea serii.

Jaguar XKR-S GT

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Jaguar XKR-S GT
mai multe