Koenigsegg Agera RS este cea mai rapida masina de serie din istorie, cu o viteza maxima de 457,5 km/h

Koenigsegg Agera RS este cea mai rapida masina de serie din istorie, cu o viteza maxima de 457,5 km/h
  • Koenigsegg a doborat recordul mondial pentru cea mai rapida masina de serie
  • Agera RS a avut o viteza medie de 447 kilometri pe ora
  • Hypercar-ul suedez a atins o viteza maxima de 457,5 km/h
Distribuie pe Facebook

Koenigsegg Agera RS a doborat recordul pentru cea mai rapida masina de serie din lume, dupa ce a inregistrat o viteza medie de 447 km/h si una maxima de 457,5 km/h. Testul a fost realizat in Nevada, pe celebrul Route 160.

Chiar daca vorbim de o companie relativ mica, Koenigsegg a aratat in repetate randuri ca este oricand gata sa rivalizeze cu gigantii din industria auto. Astfel, dupa ce le-a rapit gloria francezilor de la Bugatti cu repriza 0-400-0 km/h, suedezii revin acum sa le mai fure acestora inca un record, care statea in picioare inca din 2010.

In urma cu sapte ani, Bugatti-ul Veyron Super Sport devenea cea mai rapida masina de serie din istorie, dupa ce a reusit sa aiba o viteza medie de 431 km/h, inregistrata pe circuitul de teste al gigantului Volkswagen de la Ehra-Lessien.

Koenigsegg Agera RS- record mondial de viteza

Ei bine, acest record tocmai a fost doborat de Koenigsegg cu al sau Agera RS. "Campul de batalie" a fost celebra sosea Route 160 din Statele Unite ale Americii, care leaga Las Vegas-ul de Pahrump, iar la volanul masinii s-a aflat pilotul de teste Niklas Lilja.

Acesta a calcat pedala de acceleratie la podea si a reusit sa atinga 437,7 km/h in prima tura si 457,5 km/h in cea de-a doua, avand o viteza medie de 447 km/h. Rezultatele au fost masurate cu dispozitivul Racelogic VBOX HD2 si urmeaza sa fie oficializate si de cei de la Guinness World Records.

Koenigsegg Agera RS- record mondial de viteza

Hypercar-ul Agera RS a fost dotat cu pachetul care urca puterea motorului la 1.360 de cai putere insa a fost incaltat cu aceleasi anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 cu care vin toate exemplarele de productie.

Koenigsegg Agera RS- record mondial de viteza

Suedezii de la Koenigsegg nu se pot bucura prea tare, deoarece americanii de la Hennessey tocmai au lansat noul Venom F5, care teoretic poate atinge o viteza maxima de 484 de km/h. In plus, tot cam pe acolo ar sta si Bugatti-ul Chiron incaltat cu anvelope mai performante, asa ca recordul pentru cea mai rapida masina de serie din istorie ar putea fi doborat din nou foarte curand.

Distribuie pe Facebook
mai multe