Koenigsegg prezinta masina cu care vrea sa recupereze recordul de viteza de la Bugatti. "Va fi incredibil de rapida"

Koenigsegg prezinta masina cu care vrea sa recupereze recordul de viteza de la Bugatti. "Va fi incredibil de rapida"
  • Koenigsegg prezinta noua varianta Jesko Absolut
  • Modelul in cauza ofera la randul lui 1600 CP
  • Acesta se anunta "incredibil de rapid"
Distribuie pe Facebook

O motorizare cu opt cilindri in V si doua turbine, capabila sa produca nici mai mult, nici mai putin de 1.600 de cai putere, se va asigura ca noua versiune Koenigsegg Jesko Absolut devine cea mai rapida masina de serie fabricata vreodata.

La mai bine de sase luni dupa ce un Bugatti Chiron dezvoltat impreuna cu specialistii Dallara a reusit sa accelereze pana la 490.48 de kilometri pe ora, Koenigsegg a dezvaluit masina cu care vrea sa recupereze recordul de viteza de la prototipul devenit Chiron Super Sport 300+. Avand la baza noul Jesko, varianta Absolut se remarca numaidecat prin absenta celebrului eleron activ, in locul acestuia facandu-si aparitia doua aripioare fixe, ce promit sa asigure stabilitatea la viteze uriase.

Koenigsegg Jesko Absolut

Koenigsegg Jesko Absolut

Totodata, din peisaj au mai disparut si flaps-urile specifice spoilerului fata sau priza de aer regasita anterior in dotarea capotei portbagajului, cei mai atenti la detalii urmand a descoperi, printre altele, chiar si un set de capace aerodinamice pentru jantele montate la nivelul puntii spate.

Sub capota, noul Koenigsegg Jesko Absolut pastreaza motorizarea cu opt cilindri in V, doua turbine si capacitatea de cinci litri, care dezvolta nici mai mult, nici mai putin de 1.600 de cai putere atunci cand este alimentata cu E85 (1.280 CP pe benzina normala). O cutie automata cu noua rapoarte si un diferential electronic completeaza inclusiv de aceasta data fisa cu specificatii tehnice, primele calcule si simulari aratand ca masina dezvelita oficial in cursul dupa-amiezii zilei de astazi va fi incredibil de rapida.

Daca va si reusi sa recupereze recordul de viteza de la prototipul devenit Bugatti Chiron Super Sport 300+ si, de ce nu, sa depaseasca pragul celor 500 de kilometri pe ora, ei bine.. doar timpul o poate spune, dupa cum afirma insusi nimeni altul decat Christian von Koenigsegg.

Koenigsegg Jesko Absolut

Koenigsegg Jesko Absolut

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Koenigsegg Jesko Absolut
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 3 Martie 2020