Koenigsegg prezinta oficial masina cu care vrea sa doboare recordul de viteza. Suedezii spun ca poate atinge, in linie dreapta, 531 de kilometri pe ora

Koenigsegg prezinta oficial masina cu care vrea sa doboare recordul de viteza. Suedezii spun ca poate atinge, in linie dreapta, 531 de kilometri pe ora
  • Koenigsegg prezinta oficial masina cu care vrea sa doboare recordul de viteza
  • Suedezii spun ca poate atinge, in linie dreapta, 531 de kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Secretul din spatele acestei performante? O aerodinamica exemplara si - oarecum inutil de mentionat, un propulsor cu foarte multi cai putere.

Prezentat publicului larg in urma cu mai bine de doi ani, extremul Koenigsegg Jesko Absolut a revenit - de curand, in lumina intensa a reflectoarelor. Explicatia: suedezii au dezvaluit recent - pe parcursul zilelor anterioare, ca au finalizat primul exemplar al masinii capabile sa atinga, in teorie, 531 km/h.

Koenigsegg Jesko Absolut

Finisat intr-o nuanta inchisa de gri si insotit de numeroase accente contrastante de portocaliu - dupa cum reiese, de asemenea, si din imaginile atasate acestui articol, respectivul vehicul va fi folosit de echipa companiei din regiunea Angelholm pentru realizarea mai multor teste. Se mentioneaza intr-un comunicat oficial de presa.

Asa cum precizam si in trecut - la momentul premierei mondiale, noul Koenigsegg Jesko Absolut gazduieste in compartimentul motor o unitate V8 cu doua turbine si capacitatea cilindrica de 5.0 litri. Ce dezvolta undeva in jurul a 1.280 CP cu benzina normala - de la pompa, sau 1.600 de cai putere pe E85.

Produs, in mare parte, din carbon, kevlar si aluminiu, impresionantul automobil nu cantareste mai mult de 1.390 kg, caroseria simpla - fara detalii capabile sa creeze o forta uriasa de apasare, si jantele cu capace aerodinamice vor contribui, la randul lor, la maximizarea vitezei de top. Pana la 531 de kilometri pe ora, teoretic.

Koenigsegg Jesko Absolut

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Koenigsegg Jesko Absolut
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 4 Mai 2022