L-au masurat pe dyno si scoate 5.007 CP. Pe ce masina de strada va fi montat acest V16 cu patru turbine

L-au masurat pe dyno si scoate 5.007 CP. Pe ce masina de strada va fi montat acest V16 cu patru turbine
  • Sesiune dyno cu un motor V16 de 12.3 litri
  • Unitatea cu patru turbine a scos 5.007 CP
  • Aceasta va fi montata pe modelul Devel Sixteen
Distribuie pe Facebook

O companie auto de care nu s-a auzit nimic niciodata lucreaza la un model de strada cu 5.000 CP sub capota. Iar primul pas in acest sens a fost facut in urma cu numai cateva zile.

Iti mai aduci aminte de Devel Sixteen, automobilul de origine araba care promitea mai intai sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in 1.8 secunde, iar apoi sa accelereze pana la o viteza maxima de 560 de kilometri pe ora?

Ei bine, au trecut aproximativ patru ani de la premiera mondiala a modelului respectiv, iar compania din spatele acestui proiect nu a reusit nici pana acum sa vina in fata noastra cu o versiune de productie.

Cand toata lumea credea insa ca Devel Sixteen este istorie, americanii insarcinati cu dezvoltarea motorului V16 quad-turbo de 12.3 litri au publicat un material video in care unitatea cu pricina scoate 5.007 CP pe dyno.

Si totusi, nu este cazul sa te impacientezi prea tare: compania araba are in continuare un drum extrem de lung de parcurs inainte de a se lauda ca vinde cel mai puternic automobil de strada din toate timpurile.

Daca revenim la primele informatii oficiale cu privire la modelul Devel Sixteen, acesta ar fi trebuit sa ajunga pe strazile si, totodata, circuitele planetei inca din 2015, la un pret de 1.5 milioane dolari per bucata.

Tinand cont de sumele la care sunt comercializate in ziua de astazi automobile precum Bugatti Chiron sau Koenigsegg Agera RS, compania araba ar putea "umfla" bine de tot nota de plata a produsului sau.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 8 Noiembrie 2017