Lamborghini 5-95 by Zagato: Cand arta atinge ridicolul

Lamborghini 5-95 by Zagato: Cand arta atinge ridicolul
  • Zagato a publicat primele imagini oficiale ale noului proiect 5-95
  • Specialul model celebreaza cei 95 de ani ai carosierului italian
  • Baza tehnica este oferita de un Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera
Distribuie pe Facebook

Nu ne intelege gresit. Dintotdeauna am avut o slabiciune pentru marca Zagato, insa ultimele creatii ale carosierului italian ne-au cam dat de gandit. Iar noul Lamborghini 5-95, care celebreaza cea de-a 95-a aniversare a companiei fondate in Milano, ne impinge sa credem ca problema nu este la noi.

Noua decenii si jumatate. Atat a trecut de cand casa de design Zagato a luat fiinta. Cum un astfel de moment nu putea fi trecut cu vederea, italienii au incercat sa puna la cale un spectacol memorabil de linii si forme automobilistice, care sa atraga atentia tuturor celor mare peste sapte miliarde de suflete ale planetei. Si au reusit intr-o oarecare masura, insa oare cu ce costuri?

Lamborghini 5-95 by Zagato

Daca este sa ne intrebi pe noi, proiectul 5-95 - care are la baza un Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera, nu va castiga prea curand un concurs de frumusete. Mai mult de-atat, nu va reusi nici macar sa ocupe vreun loc fruntas atunci cand va veni vorba de un top al celor mai reusite creatii din istoria celebrului carosier fondat la Milano in anul 1919.

Nu stim cat de mult conteaza pentru Zagato opinia publicului - mai ales atata timp cat clientul sau (Albert Spiess) se declara multumit, insa putem spune ca italienii s-au achitat cu brio in cazul in care au vrut sa socheze. Nu de alta, dar absolut toate detaliile exterioare, de la partea frontala ce ne duce cu gandul ciocul unui ornitorinc pana la profilul lateral asemanator modelelor Spyker si partea posterioara parca preluata de la o naveta spatiala din filmele SF reusesc sa trezeasca aceasta senzatie.

Cat despre informatiile oficiale cu privire la aspectul interior, acestea lipsesc cu desavarsire pentru moment, situatie valabila si atunci cand vine vorba de fisa cu specificatii tehnice. Totusi, dupa cum ii stim pe oficialii carosierului italian, platforma mecanica a scapat neatinsa, ceea ce inseamna ca noul proiect Lamborghini 5-95 ascunde sub capota o unitate aspirata cu zece cilindri in V, de 5.2 litri si 570 de cai putere, oferita in compania unei transmisii e-gear cu sase rapoarte si a unui sistem de tractiune integrala.

Lamborghini 5-95 by Zagato

Distribuie pe Facebook
mai multe