Lexus renunta la modelul IS F

Lexus renunta la modelul IS F
  • Lexus a incetat productia modelului IS F
  • Super sedanul japonez a debutat in 2007
  • Sub capota se regasea un V8 de 400+ CP
Distribuie pe Facebook

Vesti proaste pentru iubitorii de sedanuri sport. Dupa sapte ani de existenta si aproximativ 11.000 exemplare comercializate la nivel global, modelul Lexus IS F a iesit in cele din urma din productia de serie. Iar zvonurile cu privire la un posibil succesor nu sunt deloc imbucuratoare.

Recunoscuti pentru automobilele lor elegante si confortabile, japonezii de la Lexus au socat intreaga industrie auto in 2007, atunci cand au dezvaluit in premiera mondiala modelul IS F. Proiectat pentru a concura impotriva trio-ului german format din Audi RS4, BMW M3 si Mercedes C63 AMG, super-sedanul din Tara Soarelui Rasare avea sa impresioneze in special prin propulsia sa, asigurata de o unitate aspirata cu opt cilindri in V si capacitate de cinci litri.

Acelasi Lexus IS F se mai putea lauda, de asemenea, si cu prima transmisie automata cu opt rapoarte a segmentului, cei aproximativ 416 cai putere si 503 Newton-Metri livrati exclusiv rotilor spate - prin intermediul unui diferential cu alunecare limitata, dovedindu-se arhisuficienti pentru ca acceleratia de la 0 la 96 km/h sa se realizeze in circa 4.6 secunde. Cat despre viteza maxima, super-sedanul din Tara Soarelui Rasare urma sa-si surclaseze competitia datorita celor 273 kilometri pe ora de care avea sa se arate capabil.

In ciuda caracteristicilor sale tehnice, la care se mai adauga si un aspect exterior remarcabil, scos in evidenta atat de aripile frontale proeminente, cat si de pozitia inedita a tips-urilor sistemului de evacuare, modelul Lexus IS F nu a reusit sa atraga prea multi adepti de partea sa, oficialii japonezi anuntand ca automobilul lor de inalta performanta s-a vandut in numai 11.000 de bucati in cei sapte ani de cariera. Ultimul exemplar a iesit de pe portile fabrice nipone din Tahara pe data de 25 a lunii trecute, iar zvonurile cu privire la un posibil succesor nu sunt deloc imbucuratoare.

Pentru cei care au dezvoltat insa o pasiune pentru automobilele sport din Tara Soarelui Rasare, reamintim ca Lexus este pe cale sa dea in cele din urma startul vanzarilor noului RC F, ce promite printre altele si un V8 de cinci litri, cu peste 450 de cai putere la datorie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 5 August 2014