Lexus vine cu un concurent pentru BMW Seria 4 numit RC Coupe

Lexus vine cu un concurent pentru BMW Seria 4 numit RC Coupe
  • Lexus LF-RC a fost lansat la Detroit
  • Lexus RC-F poate avea un motor V8 de 455 cp
  • Marca japoneza va prezenta doua versiuni ale noului RC Coupe, una denumita RC350 si cea de-a doua RC300h.
Distribuie pe Facebook

Lexus vine la Salonul Auto de la Tokyo de luna viitoare cu un coupe agresiv, denumit RC, ce beneficiaza de doua versiuni: una pe benzina si una hibrida.

Lexus vine la Salonul Auto de la Tokyo de luna viitoare cu un coupe agresiv, denumit RC, ce beneficiaza de doua versiuni: una pe benzina si una hibrida.

Noul RC Coupe este o versiune de serie inspirata de conceptul LF-LC, care a fost dezvaluit anul trecut in cadrul Salonului Auto din Detroit, scriu jurnalistii britanici de la Autocar. Astfel, divizia de lux a Toyota va prezenta doua versiuni ale noului RC Coupe, una denumita RC350 si cea de-a doua RC300h.

Potrivit sursei citate, RC350 este propulsat de un motor V6 de 3.5 litri, iar RC300h vine cu un ansamblu format dintr-un motor pe benzina de 2.5 litri si un motor electric.

La exterior, noul RC Coupe are o forma puternic conturata, mult mai mult decat modelele anterioare, inspirata fiind din conceptul de la Detroit. Grila fata de mari dimensiuni, blocurile optice in forma de triunghi, cu trei LED-uri puternice, jantele in 10 spite de 18 inchi, alaturi de optiunea unor jante de 19 inchi, transforma noul RC intr-un autoturism agresiv, capabil sa se lupte de la egal la egal alte modele premium din clasa sa.

Interiorul lui RC Coupe include o tapiterie in culoarea lemnului si o plansa de bord conventionala. O consola centrala cu un ecran interactiv de 7 inchi completeaza interiorul masinii. Aceasta din urma actioneaza atat ca navigatie, cat si ca sistem infotainment si este controlata de o unitate touch, montata putin mai jos.

Scaunele lui Lexus RC Coupe sunt construite prin injectarea unei spume speciale, iar despre acest lucru compania japoneza spune ca procesul este similar cu cel folosit in realizarea scaunelor pe masinile de concurs, oferind astfel mai mult confort si sustinere. Compania sustine ca RC este construit pentru a atrage noi clienti, care nu sunt printre obisnuitii marcii.

Referitor la dimensiuni, noul Lexus are 4.695 mm lungime, 1.840 mm latime, 1.395 mm inaltime si 2.730 mm la nivelul ampatamentului.

LF-LC a fost expus prima oara publicului anul trecut, in prima parte, la Salonul Auto de la Detroit.

Distribuie pe Facebook
mai multe