Lotus Exige imbraca haine de gala pentru a celebra victoriile companiei din F1

Lotus Exige imbraca haine de gala pentru a celebra victoriile companiei din F1
  • Oficial Lotus au publicat primele imagini ale editiei speciale Exige LF1
  • Supercarul britanic celebreaza cele 81 de victorii reusite in F1 de companie
  • Propulsia sa este asigurata de o unitate V6 supraalimentata, de 350 CP
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la Lotus au pregatit o noua editie speciala a modelului Exige, ce are ca scop principal sarbatorirea celor 81 de victorii obtinute de compania din Norfolk in Formula 1.

O combinatie de negru si auriu, cu numeroase elemente finisate in rosu. Acestea sunt primele detalii care iti vor sugera ca noul Exige LF1 nu este doar un alt oarecare Lotus.

In plus, pe langa schema de culori ce omagiaza monoposturile companiei britanice din perioada anilor '70 si '80, cea mai proaspata editie speciala a supercarului din Norfolk se mai poate lauda si cu un interior pe masura, ce iese in evidenta prin aceeasi combinatie de negru si auriu purtata de caroseria agresiv stilizata si jantele in cinci spite.

Din pacate, surprizele lipsesc cu desavarsire de la nivelul motorizarii, noul Lotus Exige LF1 fiind pus in miscare de acelasi V6 supraalimentat de 3.5 litri ce propulseaza si versiunea standard. Astfel, multumita celor 350 de cai putere si 400 de Newton-Metri din dotare, supercarul britanic are nevoie de numai patru secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Lotus Exige LF1

Lotus Exige LF1

In ceea ce priveste viteza maxima, 275 de kilometri pe ora reprezinta cifra magica in cazul de fata, in timp ce performantele pe circuit sunt asigurate de pachetul Race oferit in echiparea de baza - ce include launch control, suspensie modificata si, nu in ultimul rand, discuri de franare perforate, de dimensiuni generoase, respectiv anvelope marca si modelul Pirelli P-Zero Trofeo.

Comparativ cu versiunea standard, noul Lotus Exige LF1 are un pret de pornire mai mare cu aproximativ 8.290 de lire sterline. Cele 62.900 de lire sterline percepute de catre oficialii producatorului de automobile din Norfolk ar putea fi insa justificate de faptul ca editia speciala a supercarului britanic va fi construita in doar 81 de exemplare.

Mai mult de-atat, viitorii cumparatori se vor mai alege si cu un tur al ambelor locatii Lotus - atat la Lotus Cars, cat si la Lotus F1, cu o macheta la scara 1/2 a castii purtate de pilotul francez Romain Grosjean si, intr-un final, cu un... stick USB.

Noul Exige LF1 va putea fi admirat, in carne si oase, fie in cadrul evenimentului Canary Wharf Motorexpo, ce se desfasoara la Londra, in perioada 9 - 15 iunie, fie cu ocazia editiei din acest an a Cursei de 24 de Ore de la Le Mans, ce-si deschide de astazi, 11 iunie, pana duminica, 15 iunie.

Lotus Exige LF1

Lotus Exige LF1

Lotus Exige LF1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Lotus Exige LF1
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 11 Iunie 2014