Mai ca te ia cu ameteala! Cat costa cea mai scumpa masina de politie din lume

Mai ca te ia cu ameteala! Cat costa cea mai scumpa masina de politie din lume
  • Politia din Abu Dhabi isi completeaza flota de masini cu un Lykan Hypersport
  • Supercarul arab porneste de la 3.4 milioane dolari si are 420 de diamante in faruri
  • Propulsia sa este asigurata de o unitate twin-turbo de 3.8 litri si 770 CP
Distribuie pe Facebook

Cea mai scumpa masina de politie a planetei nu este un Aston Martin One-77 si nici macar nu face parte din flota de automobile a Politiei din Dubai.

Dupa ce a incantat privirile tuturor fanilor Furious 7 cu liniile si formele sale extraterestre, exclusivistul Lykan Hypersport a fost cooptat de politia din Abu Dhabi sa prinda raufacatorii ce strica reputatia luxosului emirat.

Supercarul arab ar trebui sa se descurce de minune in acest rol, producatorii sai instaland sub capota un propulsor twin-turbo de 3.8 litri si proveninenta RUF, capabil sa dezvolte nici mai mult, nici mai putin de 770 de cai putere.

Lykan Hypersport de politie

Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in doar 2.8 secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi nestingherit incursiunea pana pe la 385 de kilometri pe ora.

Alte detalii ce transforma Lykan-ul Hypersport intr-unul dintre cele mai ravnite automobile ale planetei includ caroserie din fibra de carbon, transmisie automata cu dublu ambreiaj, suspensie sport ajustabila, dar si discuri de franare ceramice.

Spre deosebire insa de rivalii sai traditionali de la Ferrari, Lamborghini sau chiar Bugatti, supercarul arab dispune de o pereche de blocuri optice frontale in a carei componenta intra - printre altele, si 420 de diamante.

Adaugam in meniu si productia limitata la numai sapte exemplare, respectiv pretul de pornire de 3.4 milioane de dolari, iar politia din Abu Dhabi se poate lauda fara nici un fel de teama sau rusine cu cea mai scumpa masina de interventie din intreaga lume.

Sa vedem acum raspunsul "rivalilor" din Dubai, care au de departe cea mai impresionanta flota a planetei - ce gazduieste, pe langa Bugatti-ul Veyron cu 1.001 cai putere sub capota, si unul dintre cele doar 77 de Aston Martin-uri One-77 fabricate de britanici.

Lykan Hypersport de politie

Lykan Hypersport de politie

Distribuie pe Facebook
mai multe