Mai usor, mai puternic, mai agil: Porsche dezvaluie noul Carrera 4

Mai usor, mai puternic, mai agil. Legendarul model Porsche Carrera 4 intra intr-un nou capitol al istoriei sale: generatia 991.
Distribuie pe Facebook
Asteptat sa debuteze in premiera mondiala la sfarsitul lunii viitoare, atunci cand Salonul Auto de la Paris isi va deschide larg portile, noul Porsche 911 Carrera este disponibil atat intr-o versiune Coupe, cat si intr-o varianta Convertible. De asemenea, urmatoarea generatie a modelului german echipat cu tractiune integrala poate fi comandat atat intr-o versiune Carrera 4, cat si intr-o varianta Carrera 4S. Indiferent insa de modelul pentru care se opteaza, lista cu detalii estetice definitorii va include in componenta sa un set de aripi spate mai late cu pana la 22 de milinetri fiecare, plus o banda de culoare rosie ce face legatura intre cele doua stopuri.

Mai usor, mai puternic, mai agil: Porsche dezvaluie noul Carrera 4

Spre deosebire de generatia anterioara, noul Porsche Carrera 4 livreaza exact acelasi nivel de putere precum versiunea echipata cu tractiune spate. Astfel, modelul de baza se bucura de serviciile unui boxer in sase cilindri, cu o capacitate de 3.4 litri, ce pune la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 350 CP si 390 Nm. Drept urmare, primii 100 km/h vin dupa numai 4.5 secunde (4.7 secunde pentru versiunea Cabriolet), acul vitezometrului urmand a-si continua incursiunea pana la pragul celor 285 km/h (282 km/h pentru versiunea Cabriolet). Totul in schimbul unui consum de carburant de aproximativ 8.6 litri la 100 km (valoare caracteristica modelelor echipate cu transmisia PDK).

Mai usor, mai puternic, mai agil: Porsche dezvaluie noul Carrera 4

Pentru cei care doresc un plus de performanta, noul Porsche Carrera 4S pare alegerea ideala. Inzestrat cu un propulsor boxer de 3.8 litri si 400 cai putere, automobilul constructorului din Stuttgart reuseste sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 4.1 secunde (4.3 secunde pentru versiunea Cabriolet). Lista cu specificatii tehnice nu se opreste insa aici, ci continua cu viteza maxima de 299 kilometri pe ora (296 kilometri pe ora pentru versiunea Cabriolet) si consumul de carburant ce se invarte in jurul valorii de 9.1 litri la 100 km (valoare caracteristica modelelor echipate cu transmisia PDK).

Mai usor, mai puternic, mai agil: Porsche dezvaluie noul Carrera 4

Urmand a fi disponibil la vanzare inainte de sfarsitul acestui an, noul Porsche Carrera 4 are un pret de pornire de 97.557 euro. Cei care doresc un plus de performanta, in speta modelul 4S, vor avea de scos din buzunare ceva mai mult: de la 112.313 euro.

Porsche dezvaluie noul Carrera 4

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (24) Poze Porsche 911 Carrera 4
mai multe