Maserati nu va construi mai mult de 75.000 masini pe an

Maserati nu va construi mai mult de 75.000 masini pe an
  • Maserati a anuntat ca nu va construi mai mult de 75.000 masini pe an
  • Producatorul italian de automobile ofera in prezent doar patru modele
  • Compania din Modena a reusit sa livreze anul trecut circa 15.400 exemplare
Distribuie pe Facebook

Chiar daca isi propune sa introduca noi modele pe piata, Maserati vrea sa ramana in continuare unul dintre cele mai exclusiviste brand-uri ale industriei auto. Drept urmare, celebra companie italiana din Modena intentioneaza sa nu depaseasca o productie anuala de 75.000 de masini. Asta in cazul in care chiar va ajunge vreodata la o astfel de cifra...

Compusa momentan din numai patru produse - Ghibli, Quattroporte, GranTurismo si GranCabrio, gama italienilor de la Maserati se va imbogati in perioada urmatoare cu alte doua optiuni complet noi, printre planurile producatorului de automobile din Modena facandu-si loc atat un crossover pe nume Levante, cat si o versiune de serie a spectaculosului Alfieri Concept.

Pasionatii de lucruri fine si exclusiviste nu ar trebui sa-si faca insa nici un fel de problema, oficialii Maserati anuntand recent pentru publicatia Reuters ca brandul italian nu intentioneaza de nici un fel sa creasca productia anuala la peste 75.000 de exemplare. Asta in cazul in care chiar va reusi sa atinga o astfel de cifra, compania din Modena reusind anul trecut numai 15.400 de livrari.

Asa cum precizam si cateva randuri mai sus, Maserati pune in prezent la dispozitia clientilor sai o gama formata din numai patru modele, cel mai nou membru al familiei italienilor fiind sedanul Ghibli. Proiectat pentru a concura cu Audi A6, BMW Seria 5, Jaguar XF, Lexus GS sau Mercedes E-Class, automobilul de clasa medie din Modena trei motorizari supraalimentate, dintre care doua pe benzina si una turbodiesel.

Pentru cei care au o problema cu dimensiunile lui Ghibli, ultima generatie a limuzinei Quattroporte ar trebuie sa reprezinta alegerea ideala. Lista cu propulsoare disponibile include si in cazul de fata trei unitati supraalimentate, dintre care doua pe benzina si una turbodiesel, cu puteri cuprinse insa intre 275 si 410 CP. Intr-un final, cei dornici sa detina un Maserati mai pot opta si pentru doua modele sport, acestea nemaiavand nevoie de nici un fel de introducere sau prezentare: GranTurismo, si GranCabrio.

Distribuie pe Facebook
mai multe