Masina care cantareste mai putin decat motorul unui Bugatti

Masina care cantareste mai putin decat motorul unui Bugatti
  • Masina care cantareste mai putin decat motorul unui Bugatti
  • Extrem de interesanta este, de asemenea, si motorizarea de sub capota
Distribuie pe Facebook

Extrem de interesanta este, de asemenea, si motorizarea de sub capota.

Cunoscuta la nivelul intregii planete pentru masinile sale extrem de usoare si, prin urmare, extrem de agile, compania Caterham a lansat de curand, zilele acestea, un nou produs capabil sa atraga atentia persoanele interesate, in special, de numarul kilogramelor vehiculului pe care il conduc, daca mai era nevoie de mentionat.

Botezata Seven 170, impresionanta creatie nu cantareste decat ~440 de kilograme atunci cand este servita in configuratia R Pack, cu plansa de bord din carbon, cu o volanta ultra-usoara si scaune realizate din materiale compozite, printre altele.

Caterham Seven 170

De dragul comparatiei, motorul cu 16 cilindri, patru turbine si, nu in ultimul rand, o capacitate de opt litri de sub capota actualului Bugatti Chiron cantareste, la 490 de kilograme, potrivit datelor oferite de producatorul din Molsheim, cu aproximativ 50 de kilograme mai mult decat tot acest nou Caterham, daca mai trebuia precizat.

La polul opus, fisa cu specificatii tehnice a noului 170 nu anunta decat o motorizare turbo de 660 de centimetri cubi, cu trei pistoane si 84 de cai putere, suficienta insa pentru a rezolva ecuatia 0 - 96 de kilometri pe ora in mai putin de 7.0 secunde.

Aceeasi masina de numai 440 de kilograme de la Caterham se mai poate lauda, in cazul in care vine vorba despre cifre, numere si valori, si cu un cuplu maxim de 116 Newton-Metri, cu o viteza de top de aproape 170 de kilometri pe ora si, in special pentru cunoscatori, un raport putere / masa de 190 de cai putere per tona.

Nota de plata a impresionantului 170 nu reprezinta decat un mister, dar respectiva creatie nu masoara decat 3.180 de milimetri in lungime, pe cand latimea se invarte in jurul valorii 1.470 de milimetri, iar inaltimea nu depaseste 1.090 de milimetri.

Caterham Seven 170

Caterham Seven 170

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Caterham Seven 170
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 27 Septembrie 2021