Masina care poate trece de 500 de km/h. Anuntul facut de compania producatoare cu putin timp in urma

Masina care poate trece de 500 de km/h. Anuntul facut de compania producatoare cu putin timp in urma
  • Prototipul de serie este aproape complet si functional
  • Debutul este mai aproape decat te astepti
  • Anuntul a fost facut chiar de John Hennessey
Distribuie pe Facebook

John Hennessey, fondatorul Hennessey Performance, a fost invitat recent intr-un podcast si a vorbit inclusiv despre noul Venom F5. Debutul unei versiuni de productie este mai aproape decat te asteptai.

Lupta pentru atingerea celor 500 de km/h, cu o masina de serie, este inca deschisa in contextul in care Bugatti Chiron a atins 490 km/h, dar intr-o singura directie si astfel rezultatul nu poate fi omologat de Guiness, iar recordul americanilor de la SSC cu a lor Tuatara este inca in discutie si urmeaza sa fie repetat.

Hennessey Venom F5

Un alt producator si-a anuntat de mult timp intentiile de a lansa pe piata o masina care sa poate depasi acest prag. Este vorba despre Hennessey Performance care in urma cu sase ani a prezentat lumii intregi primele informatii despre Venom F5.

In tot acest timp munca a continuat la dezvoltarea prototipului de serie iar lansarea era programata pentru luna august a acestui an. Evenimentul a fost anulat iar pandemia de coronavirus i-a facut pe americani sa nu respecte nici cel de-al doilea termen.

Hennessey Venom F5

John Hennessey, fondatorul tunerului texan, a declarat in cadrul unui podcast ca Venom F5 va debuta, cu siguranta, pana la final de 2020 si ca modelul de serie este aproape complet si functional.

Daca nu vor mai aparea alte intarzieri, Hennessey va da drumul testelor la inceputul anului viitor. Productia, asa cum am mai spus, va fi limitata la doar 24 de exemplare: 12 pentru piata Nord Americana si 12 pentru restul lumii.

Hennessey Venom F5

Trecand peste sasiul din fibra de carbon care cantareste numai 86 de kilograme, dar care are o rigiditate torsionala extraordinara, Hennessey Venom F5 vine echipat cu un motor V8 twin-turbo de 7.6 litri capabil de 1817 CP si 1617 Nm cuplu.

Hennessey Venom F5

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 13 Noiembrie 2020